BOJANA, JEL MORAO TAJ TOMPSON: Rođena Nišlijka, selektorka Crne Gore, obrukala se za sva vremena!
Foto: screenshot, Youtube prtscr / 01portal

bruka

BOJANA, JEL MORAO TAJ TOMPSON: Rođena Nišlijka, selektorka Crne Gore, obrukala se za sva vremena!

Ostali sportovi -

Zvuči neverovatno, ali je istinito. Crnogorske rukometašice slavile su prolaz u polufinale Evropskog prvenstva uz hit pevača koji preferira ustaški melos - Marka Perkovića Tompsona.

Bojana Popović
foto: Printskrin/Jutjub

I sve to nije smetalo selektorki rukometne reprezentacije Crne Gore Bojani Popović. Nekadašnjoj ikoni srpskog rukometa, rođenoj Nišlijki. Oni koji prate rukomet sećaju je se po devojačkom prezimenu Petrović.

rukometašice Crne Gore
foto: Printskrin/Jutjub

Bojana je rođena u Nišu gde je i počela da igra rukomet. U zajedničkoj državi Srbije i Crne Gore prešla je da igra za Budućnost iz Podgorice 1998. godine čiji je bila član pune četiri sezone. Potom je igrala za danske klubove Slagels i Viborg, da bi karijeru završila 2012. u Budućnosti. Kada se zajednica raspala 2006. godine Bojana Popović odlučila je da igra za Crnu Goru, zemlju svog muža, a ne za Srbiju zemlju u kojoj je rođena. Bila je to njena odluka na koju nisu previše hteli da utiču ljudi iz tadašnjih struktura RSS. Ostaje utisak da su se suviše lako i bez borbe odrekli sjajnog levog beka.

Bojana Popović je pre dve godine u video razgovoru za Balkanhandbal objasnila kako se odlučila da igra za Crnu Goru, a ne za Srbiju.

Sa reprezentacijom Jugoslavije Bojana Popović osvojila je bronzu 2001. na SP u Italiji, sa Crnom Gorom osvojila je srebro na OI u Londonu 2012. godine. Pre deset godina na završnoj konvenciji Koalicije Evropska Crna Gora Mila Đukanovića održala je govor.

I nije prvi put, da se u Crnoj Gori čuju ustaške melodije. Dešavalo se to i ranije, posebno na političkim skupovima na kojima je dominirala srbofobija. Ovaj put, rukometašice Crne Gore trijumf nad Rumunijom (35:34) koji je značio i plasman u polufinale EP proslavile su uz pesmu "Sude mi", koju zajednički izvode Marko Perković Tompson i Miroslav Škoro.

Inače, Miroslav Škoro je više puta isticao da je ta numera posvećena Anti Gotovini i svim drugim hrvatskim generalima i da je nastala u trenutku kada su oni bili u Hagu, zbog etničkog čišćenja i teških zločina počinjenih od strane hrvatske vojske nad srpskim civilima u Republici Srpskoj Krajini 1995. godine.

Snimak je objavila Jovanka Radičević, crnogorska rukometašica koja je ranije bila na izbornoj listi partije DPS.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track