BARSA PREJAKA ZA PARTIZAN: Crno-beli dobro počeli, pa presudio KVALITET Katalonaca! Blaugrana videla SJAJNOG Anđušića (VIDEO)
Foto: Starsport

evroliga

BARSA PREJAKA ZA PARTIZAN: Crno-beli dobro počeli, pa presudio KVALITET Katalonaca! Blaugrana videla SJAJNOG Anđušića (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u gostima od Barselone sa 68:79 (21:17, 11:22, 17:25, 19:15) u utakmici devetog kola Evrolige.

Partizan sada ima četiri pobede i pet poraza, dok Barselona ima skor 6-3. Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa upisala je četvrtu pobedu u poslednjih pet utakmica.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Danilo Andjušić sa 23 poena, Džejms Naneli je dodao deset, dok je Zek Ledej postigao osam poena.

Barselonu je do pobede vodio Nikolas Laprovitola sa 13 poena, dva manje je ubacio Tomaš Satoranski, dok je Nikola Kalinić utakmicu završio sa devet poena.

Crno-beli su odigrali dobru prvu četvritinu u kojoj su imali i šest poena prednosti (21:15), ali je Barselona iskoristila krizu u igri Partizana u finišu druge deonice pa je na veliki odmor otišla sa vodjstvom od 39:32.

Na početku treće deonice, Barselona je stigla do prve dvocifrene prednosti i do kraja je održavala vodjstvo ne dozvolivši crno-belima da se vrate u meč. Jedino što je Partizan uspeo je da na dva minuta pre kraja pridje na osam poena zaostatka.

Posle gostovanja Barseloni, Partizan u četvrtak ide u goste Real Madridu, dok će Barselona dan kasnije dočekati Baskoniju.

Tok utakmice:

Četvrta četvrtina:

Utakmica je završena pobedom Barselone sa 11 poena razlike.

36. minut - Njegov 18. poen! Sada je preko ruke pogodio za dva, on je definitivno najbolji večeras u crno-belom dresu. Kajl Kjurik pogađa trojku, ovo je njegov prvi kontakt sa loptom,72:58

32. minut - Lagani poeni Veselog za najveću prednost Katalonaca na meču - 69:52

31. minut - Trojka Brodzijanskog, ali odmah uzvraća Barselona - 67:52

Treća četvrtina:

Završena je treća četvrtina, domaći tim ima 15 poena prednosti - 64:49

27. minut - 13 poena Anđušića za 4 minuta i crno-beli smanjuju vođstvo Katalonaca - 61:49

25. minut - Barselona ima veliku prednost nakon poena Sertača Šanlija uz faul Matijasa Lesor - 59:44.

24. minut - Posle poena Tobija iz slobodnih bacanja, uzvraća Anđušić trojkom - 47:40

21. minut - Počelo je drugo poluvreme u Barseloni. Partizan ne koristi prvi napad, ali je zato precizan Kalinić - 41:32

Druga četvrtina:

Finiš druge četvrtine je protekao u potpunoj dominaciji Barselona, koja na odmor odlazi sa 7 poena prednosti.

19. minut - Serija Barselone, a trener Partizana Obradović dobija tehničku grešku!

18. minut - Partitan je puna dva minuta bez koša. Počeli su crno-beli dosta da promašuju, što otvorene šuteve, što šuteve u tranziciji i Barsa to koristi pa stiže do četiri laka poena i preokreće rezultat - 34:30

15. minut - Aleks Abrines pogađa trojku sa centralne pozicije za vođstvo domaćih - 26:25

13. minut - Prve poene postiže protiv svog bivšeg kluba Veseli, a potom Katalonci stižu i do izjednačenja - 23:23

11. minut - Počela je druga četvrtina, prve poene ponovo postižu gosti iz Beograda preko Ledeja - 17:23.

Prva četvrtina:

Završena je prva četvrtina, odlični crno-beli imaju četiri poena prednosti. Najefikasniji u ekipi partizana je naneli sa sedam poena.

9. minut - Peni Egzuma za vođstvo Partizana - 15:17

8. minut - Bivši kapiten Partizana Jan Veseli ušao je u igru, a u tim momentima je svoje poene upisao i Dante Egzum za vođstvo Partizana -13:15

4. minut - Malopre je iz tranzicije pogodio trojku Nikola Kalinić, pa je i Šanli poentirao, da bi iz levog kornera to vratio Džejms Naneli i ponovo je nerešeno - 7:7

1. minut - Počela je utakmica u Barseloni, crno-beli su poveli

Košarkaši Partizana igraju protiv Barselone utakmicu 9. kola Evrolige i u direktom duelu odlučivaće o trenutnom plasmanu na vrhu takmičarske tabele. Utakmica u Kataloniji počinje u 20.45 časova.

Crno-beli posle pobede nad Splitom sa 89:70 u "Štark areni" i sedmog trijumfa u ABA ligi, nameravaju da nastave seriju pobeda i na gostovanju u Evroligi.

Utakmica u utorak uveče u Kataloniji je i svojevrsni derbi vrha tabele jer će suparnici u direktnom duelu odlučivati o trenutnom plasmanu.

Barselona je trenutno peta na tabeli sa skorom od 5 pobeda i 3 poraza dok je Partizan osmi sa 4 pobede i poraza.

Pobeda crno-belih značila bi da bi timovi zamenili mesta na tabeli elitnog klupkog takmičenja u evropskoj košarci.

"Barselona je tim koji igra izuzetno agresivno i koji se prilagođava protivniku. Ima dosta akcija u napadu i probaju da igraju na različit način. Naravno, to im dozvoljava njihov roster koji je veoma kvalitetan. Ekipa, koja sigurno ima najviše ambicije u Evroligi, ali to ne znači da mi nećemo otići tamo i probati da odigramo najbolju moguću utakmicu. Idemo i razmišljamo samo o Barseloni", rekao je Obradović uoči odlaska u Barselonu, preneo je zvanični sajt Partizana.

Košarkaš Partizana, Džejms Naneli istakao je da crno-beli moraju da igraju agresivno u odbrani i pametno u napadu:

"Veoma su iskusan tim pun dobrih igrača i mi moramo biti na više nego solidnom nivou protiv njih. Mi moramo da igramo našu igru, držimo se plana i pokušamo da ograničimo njihove dobre strane kojih ima puno, odnosno iskoristimo neke naše prednosti".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track