NOVI VELIKI IZAZOV ZA FMP: Panteri su ovosezonska SENZACIJA, a čeka ih težak posao
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

ABA LIGA

NOVI VELIKI IZAZOV ZA FMP: Panteri su ovosezonska SENZACIJA, a čeka ih težak posao

Košarka -

KK FMP Meridian ima perfektan novembar iza sebe.

Jedina ekipa u regionalnom takmičenju koja je u minulom mesecu ostvarila sve pobede, ima pred sobom veoma težak zadatak, a to je gostovanje Zadru u petak od 19 časova.

Tim iz Hrvatske igra na veoma visokom nivou, učinak od četiri pobede dovoljno govori o tome, a svakako meč koji možda i najviše govori o kvalitetu narednog rivala Pantera je onaj u dvorani ‘’Aleksandar Nikolić’’ kada je Zadar savladao Crvenu zvezdu.

Kopaktna ekipa, borbena, čvrsta sa nekolicinom izvrsnih individualaca ima i tradicionalno snažan domaći teren.

Mnogo je faktora koji pozivaju na oprez, ali izabranici Nenada Stefanovića imaju svoju računicu. Pristup se ni ovog puta neće menjati, a i zašto bi kada rezultati govore u prilog kvalitetnog rada i dobrih principa igre. Možda zvuči retorički, ali u ovom meču nema favorite. Obe ekipe imaju pravo da se nadaju dobrom rezultatu, ali trener Nenad Stefanović govori sa puno poštovanja prema Zadru što nije nimalo nezasluženo:

‘’Po prvi put u sezoni imamo izuzetno kratak razmak između dve utakmice i sa zahtevnim gostovanjem što se tiče putovanja, ali i svega ostalog. Izaći ćemo iz svojih zona komfora i automatizma što se tiče pripreme utakmice i skautinga, ali očekujem da moja ekipa pokaže da je, za ovo kratko vreme koliko smo zajedno, sazrela i da možemo da odigramo dve dobre utakmice u nizu. Igramo sa ekipom koja je sigurno najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem toku prvenstva i po igri, kao i po velikim pobedama koje imaju iza sebe. Čeka nas težak meč, jako zahtevan domaći teren, ali verujem da možemo da odigramo dobru utakmicu i da se nadamo pozitivnom ishodu”, rekao je Stefanović. Prvotimac FMP Meridiana Ranko Simović je takođe izneo svoja očekivanja:

‘’Sjajan period je iza nas, u novembru smo bili rezultatski perfektni i tako želimo da nastavimo. Na tom putu nas čeka ekipa Zadra koja je pokazala da može da igra i sa ekipama iz samog vrha tabele. Zadar je veoma čvrsta i uigrana ekipa sa par jako dobrih pojedinaca. Znamo šta nas čeka na njihovom terenu, zato moramo da budemo čvrsti i koncentrisani 40 minuta’’, rekao je Simović.

Ponavljamo, meč je na programu u dvorani ‘’Krešimir Ćosić’’ u petak od 19 časova, a TV prenos obezbeđuje Arena Sport.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track