BORAC DOČEKUJE SPLIT Mijatović: Ova utakmica ima još veći značaj od prethodne
Foto: Starsport©

ABA LIGA

BORAC DOČEKUJE SPLIT Mijatović: Ova utakmica ima još veći značaj od prethodne

Košarka -

Trener košarkaša Borca Dejan Mijatović rekao je da je predstojeća utakmica protiv Splita u ABA ligi još važnija od prethodne i dodao da njegova ekipa mora da odigra dobro u odbrani baš kao i u Skoplju protiv MZT-a.

"Bodovi iz Skoplja nam nameću obavezu da odigramo još bolje protiv Splita. Naredna utakmica ima još veći značaj od prethodne. I Splićani su naši direktni konkurenti", rekao je Mijatović, prenosi klub.

"Pobedili su u prošlom kolu Megu, pa sada imaju tri pobede. Moraćemo da igramo dobro u defanzivi, baš kao prethodni susret. Čeka nas dosta posla. Moramo da budemo fokusirani sve vreme, ali i da podignemo nivo igre", dodao je on.

Košarkaši Borca dočekuju sutra ekipu Splita, u utakmici 11. kola ABA lige.

Posle deset odigranih utakmica, čačanski tim je pretposlednji na tabeli sa dve pobede i osam poraza, dok je Split deseti sa skorom 3/7.

Mijatović je naveo da Split igra dobro ove sezone i da je, čak i u utakmicama koje je izgubio, bio ravnopravan rival mnogim timovima.

"Glavna karika u ekipi je Dominik Mavra, plejmejker koji organizuje igru i iza sebe ima odličnu sezonu. Takodje, i Amerikanci u redovima Splita rade dobar posao. Ekipa je i atletski vrlo dobra, tako da može da igra veoma agresivno", rekao je Mijatović.

Trener Borca je pozvao svoje sugradjane da pomognu timu u pohodu na novu pobedu.

"U našoj dvorani, uz domaću publiku, moramo napraviti sjajnu atmosferu. Dobrom energijom, fantastičnim pristupom igri, verujem da možemo otvoriti put ka novoj pobedi. Ali, moramo na terenu da zaslužimo naklonost publike", rekao je Mijatović.

"Čačanski navijači su obrazovani, već 50 godina gledaju vrhunsku košarku. Ponosan sam na svoje sugradjane, zbog toga znam kako moramo da se ponašamo i da igramo. Kada vratimo poverenje ljudi u gradu, hala će biti puna, baš kao nekad. To je moje shvatanje i pristup", zaključio je on.

Utakmica Borac - Split na programu je sutra od 18.00.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track