FMP NIJE IMAO ODGOVOR ZA RAFALNU PALJBU PARNOG VALJKA! Crno-beli ispustili veliku prednost, pa slavili posle NEOČEKIVANE DRAME!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

ABA LIGA

FMP NIJE IMAO ODGOVOR ZA RAFALNU PALJBU PARNOG VALJKA! Crno-beli ispustili veliku prednost, pa slavili posle NEOČEKIVANE DRAME!

Košarka -

Slavili su košarkaši Partizana na domaćem terenu protiv FMP-a rezultatom 90:86 u okviru 11. kola ABA lige.

Nakon nešto duže serije loših rezultata, tim Željka Obradovića uspeo je da se vrati na pobednički kolosek, i to u velikom stilu. Partizan je u poslednjem kolu Evrolige pobedio Efes, i tako konačno slavio u neizvesnoj završnici.

I današnja pobeda će mnogo značiti igračima Parnog valjka, pre svega zbog samopouzdanja koji im je u ovom momentu prekopotreban

Fenomenalno je igrao Partizan od samog starta utakmice, bili cu crno-beli veoma dobro organizovani u napadu, ali i u odbrani, na čemu Željko Obradović konstantno insistira.

1 / 5 Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Iako je delovalo da će Partizan slaviti u ovom meču ubedljivim rezultatom, Panteri su se probudili u poslednjoj četvrtini i uspeli da smanje zaostatak, ali više od toga nisu mogli.

U taboru Partizana, istakli su se Smailagić, Lesor i Trifunović koji su na svom kontu imali po 14 poena, dok je Egzum završio meč sa 13 poena.

U poraženoj ekipi, istako se Stepanović sa 17 poena, dok je Bič završio meč sa jednim poenom manje.

Uživo,

Partizan - FMP: 90:86

Četvrta četvrtina:

Završena je utakmica.

10. minut - Stepanović postiže koš uz faul. Potom je pogodio i slobodno bacanje 88:79

8. minut - Manojlović siguran sa linije za slobodna bacanja 86:79

7. minut - Uprkos velikoj rezultatskoj prednosti, Željko Obradović je ljut na svoje košarkaše zbog manjka koncentracije u odrđenim situacijama 83:65

6. minut - Neoprezni su bili košarkaši Partizana u ovoj situaciji, Manojlović postiže lake poene 81:60

4. minut - Izundu sjajno zakucava, sa druge strane Alen Smailagić pogađa iz nimalo lake situacije 79:56

2. minut - Egzum pentira uz faul, potom pogodio i slobodno bacanje 76:49

Treća četvrtina:

Završena je treća četvrtina.

10. minut - Brutalno zakucavanje Lesora 71:47

8. minut - Egzum pogađa jedno bacanje. U narednom napadu Trifunović zakucava, i potom nove poene postiže i Danilo Anđušić. Crno-beli imaju veliku prednost 69:45

7. minut - Nova, sjajna saradnja Egzuma i Lesora. Partizan ima najveću prednost na meču 62:43

Partizan, FMP
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

5. minut - I Rič postiže trojku, pokušavaju Panteri u ovim momentima da se vrate u život. Ljut je Željko Obradović na svoje izabranike 56:43

3. minut - Trojka Čarlsa Dženkinsa iz velike udaljenosti 53:38

1. minut - Počela je treća četvrtina.

Druga četvrtina:

Završena je druga četvrtina.

10. minut Šaranović postiže dve vrlo važne trojke za FMP 45:35

8. minut - Janković promašuje zicer, odmah u nakon toga Alen Smailagić postiže trojku 38:32

6. minut - Stepanović je iskoristio grešku Egzuma i postigao lake poene za svoj tim 35:29

Partizan, FMP
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

4. minut - Anđušiž pogađa sa poludistance 28:21 Sjajna akcija Egzuma i Lesora 32:21

2. minut - Snažni Lesor postiže koš uz faul. Slobodno bacanje je promašio 23:20

1. minut - Bič postiže trojku, Željko Obradović je zatražio tajm - aut 21:20

Prva četvrtina:

Završena je prva četvrtina.

10. minut - Košarkaši FMP-a napravili su seriju od 6:0, koju je prekinuo Tristan Vukčević 21:16

8. minut - Posle serije Partizana , trener FMP-a je zatražio prvi tajm-aut na meču 17:10 Ledej u prepoznatljivom stilu postiže poene 19:10

Partizan, FMP
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

6. minut - Izundu se lepo snašao u reketu crno-beli i lako poentirao 11:8 Sa druge strane, Egzum postiže svoje prve poene na današnjem meču 13:8

5. minut - Alen Smailagić pogađa sa poludistance 11:6

4. minut - Janković postiže lake poene za tim iz Železnika, a potom Panter siguran sa linije za slobodna bacanja 4:4 Trifunović iz ćoška postiže trojku 4:7

3. minut - Prve poene za FMP postiže Stepanović 0:2

1. minut - Utakmica je počela.

Nakon nešto duže serije loših rezultata, tim Željka Obradovića uspeo je da se vrati na pobednički kolosek, i to u velikom stilu. Partizan je u poslednjem kolu Evrolige pobedio Efes, i tako konačno slavio u neizvesnoj završnici.

Pred današnji meč, trener KK Partizan, Željko Obradović je pohvalio ekipu iz Železnika.

- FMP je ekipa koja igra zaista dobro, odlično je vođena. Čestitke mom mladom kolegi. Imaju kvalitet i kontrolišu utakmice u svim segmentima igre tako da nas očekuje zaista teška utakmica - istakao je Obradović.

Željko Obradović
foto: STARSPORT / Shutterstock Editorial / Profimedia

Uroš Trifunović je istakao da je ovo veoma bitna utakmica za crno-bele.

- Svaki put kada igramo protiv njih to bude nezgodna utakmica. Pokazali su da mogu da igraju sa favoritima. Pobedili su Budućnosti i Cedevita Olimpiju u gostima, imaju isti skor kao i mi sa dva poraza. Za nas je veoma bitna utakica da probamo da nastavimo pobednički niz posle 7 poraza u poslednjih osam utakmica. Mislim da bi trebali da koristimo energiju i samopouzdanje koje nam je dala prošla utakmica protiv Efesa i da odbranimo domaći teren - poručio je Trifunović.

Sa druge strane, trener FMP-a Nenad Stefanović je istakao da je ovaj tip utakmica za njega najlakši i da su njegovi zahtevi za mladu ekipu FMP-a prilično jasni.

- Za mene kao trenera ovo su utakmice za uživanje i u neku ruku najlakše. Slično kao prošle sezone, u dobroj smo poziciji nakon 10 kola, imamo skor 8-2 i možemo bez ikakvog opterećenja da igramo ovakav meč. Igramo protiv ekipe za koju je dovoljno reći da je Evroligaš i koja je pre samo nekoliko dana savladala aktuelnog prvaka Evrope. Suviše je trošiti reči o njihovim kvalitetima i šta sve poseduju kao tim. Još jedan razlog što je za mene ova utakmica laka za pripremu je sigurnost da će svi igrači biti maksimalno motivisani. Na nama je da vidimo gde smo u odnosu na Partizan, nemam velike zahteve od mojih momaka. Želim samo da se ne plaše i da daju sve od sebe, pred nadam se što većem brojem ljudi jer je to za nas svojevrsna nagrada za sve što smo uradili u prvih 10 kola. Naravno i da sve protekne fer i sportski - rekao je Stefanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track