DABOGDA DOĐE JOŠ ŠEST VILDOZA I KAMPACA! Sukobi u hrvatskoj košarci zbog Zvezde i Partizana, košarkaš odgovorio čuvenom treneru!
Foto: ABA Liga/Cedevita Olimpija/Tine Ružič

ABA LIGA

DABOGDA DOĐE JOŠ ŠEST VILDOZA I KAMPACA! Sukobi u hrvatskoj košarci zbog Zvezde i Partizana, košarkaš odgovorio čuvenom treneru!

Košarka -

Izjava čuvenog hrvatskog trenera, Ace Petrovića, o ABA ligi i igranju u istom takmičenju sa Crvenom zvezdom i Partizanom izazvala je puno različitih reakcija.

Deo javnosti i ljudi iz košarke smatra da je regionalno takmičenje i igranje protiv beogradskih večitih rivala izgubilo smisao zbog budžeta crveno-belih i crno-belih i pojačanja koja dolaze u prestonicu Srbije.

O toj temi je u jednom intervjuu govorio Roko Leni Ukić, iskusni košarkaš koji trenutno igra za Split.

"Meni su smešne te priče. Dabogda došlo još šest Vildoza i Campaca u ABA ligu, šta je loše u tome za naše igrače? Da li je bolje igrati protiv Campaca ili nekog igrača iz neke "žnj" ekipe. Ne vidim ništa loše u tome i uvek želite da igrate protiv najjačih. U krajnjoj liniji koliko Zadar ima pobeda i da li je dobio Zvezdu? Može se, samo treba da se poslože stvari kako treba, prestane plakati, i tražiti alibije i početi dizati vrednost svog kluba, igrača i onda će se kroz smisleni rad rezultati videti", rekao je Ukić za "Germanijak".

Roko Leni Ukić
foto: ABA liga/Split/Ivica Cavka

Podsetimo, Aco Petrović je poručio da Crvena zvezda i Partizan trenutno nisu ista liga kao ostali abaligaški klubovi.

"Ponekad nešto napišem da osetim kako pulsira narod. Po meni nije normalno da istu ligu igramo s timovima koje koštaju deset, 12 ili 15 miliona evra i koje imaju po deset stranaca. Naši su problemi samo naši, od toga ne treba da bežimo i činjenica je da bi nam klubovi morali biti kompetitivniji, ali kad pogledaš Zvezdu i Partizan, onda to nije ista liga. Za divno čudo, ove sezone imamo i više pobeda u ABA ligi nego je to bilo objektivno očekivati, ali ne mogu te stvari da se mere", rekao je Petrović u intervjuu za "Jutarnji" i dodao:

"Zvezda plaća samo do kraja sezone Kampaca 1,8 milijuna evra neto, to jednostavno nije nešto s čime se bilo ko od nas može nositi".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track