NAJBOLJI POKLON - DIREKTNO OD MESIJA! Zvezdini Argentinci za Kurir! KAMPACO: Želimo velike stvari! VILDOZA: Jedno mogu da obećam!
Foto: Starsport

TANGO U BEOGRADU

NAJBOLJI POKLON - DIREKTNO OD MESIJA! Zvezdini Argentinci za Kurir! KAMPACO: Želimo velike stvari! VILDOZA: Jedno mogu da obećam!

Košarka -

Na utakmicama Crvene zvezde pored košarke ove sezone može da se gleda i ples, konkretno - tango.

Dolazak Luke Vildoze na početku sezone uneo je neverovatnu energiju u redove crveno-belih, a u poslednjem mesecu 2022. godine Vildoza je dobio i "partnera" za ples, Fakunda Kampaca.

Luka i Fakundo su zajedno u Beogradu proslavili Božić po Gregorijanskom kalendaru uz društvo porodica. Dok se čeka na debi iskusnijeg Argentinca u Evroligi, prve minute u crveno-belom dresu nekadašnji košarkaš Real Madrida, Denvera i Dalasa, upisao je na utakmici protiv Borca u ABA ligi.

Ta utakmica odigrana je 25. decembra, kada se širom sveta proslavlja Božić po gregorijanskom kalendaru.

Zvezdini Argentinci su za Kurir govorili o Božiću, planovima za 2023. godinu i omiljenim prazničnim poklonima.

Fakundo Kampaco, Luka Vildoza
foto: Instagram/consuvallina

Dvojica košarkaša su zajedno, u društvu porodica, proveli dane praznika u Beogradu.

Vildoza: Bilo je lepo sa Fakuom i porodicom, ali smo imali i utakmicu pa nismo mogli da uradimo puno toga. Svakao mi je drago što je on bio ovde i što je sada sa timom.

Kampaco: Bilo je super! Uživao sam! Imali smo utakmicu, ali uživao sam na dan Božića i veče pre toga, sa porodicom i Lukinom porodicom. Bili smo zajedno, večerali smo... sada, kada sam daleko od kuće, biti sa ljudima iz Argentine je baš lepo.

Nakon 16 evroligaških utakmica, deluje da je velika gužva na tabeli i da gotovo svaka ekipa ima šanse da se bori za mesto u top 8. Kada je reč o Crvenoj zvezdi, postoji dosta razloga za optimizam, a o ambicijama za 2023. godinu su pričali crveno-beli Argentinci.

Vildoza: Da nastavimo da napredujemo. Kao tim možemo da budemo još bolji, možemo da idemo visoko, posebno sada sa Fakuom u timu. Na ličnom nivou, takođe želim da budem još bolji. Mislim da mogu da poradim na izgubljenim loptama i još nekim stvarima. Jedino što mogu da obećam navijačima je da ćemo da radimo vredno i jako da bi ispunili ono što želimo.

Kampaco: Kada je reč o timskim ciljevima, trudićemo se da igramo za važne stvari. Prvi cilj je da napredujemo kao tim. Ne možemo da razmišljamo o tome da li ćemo ući u plej-of Evrolige, ili ne, moramo da razmišljamo o sadašnjosti i da pokušamo da vežbamo, treniramo i radimo najvrednije što možemo. A imamo sjajnog trenera za sve to. Mislim da, ako dobre stvari uradimo sada, dobre stvari će da se dese i u budućnosti. Ne znam za lične planove. Za sada bih samo da se uklopim u ovaj tim, da dam sve što imam svaku utakmicu za tim i klub, kao i moje iskustvo.

Fakundo Kampaco
foto: Starsport

Vreme praznika je vreme za poklone, ali i vreme za porodicu. Kada se to iskombinuje dobije se idealan scenario, a ako je finale Svetskog prvenstva u fudbalu odigrano sedam dana pre Božića... Pitali smo Luku i Fakunda koji je najbolji poklon koji su ikad dobili za praznike.

Vildoza: Mesi - Svetsko prvenstvo!

Kampaco: Za mene, biti sa porodicom, gde god da sam, da li dok sam bio u NBA, ili u Realu, ili sada u Beogradu, najbolji je poklon za mene. Biti sa porodicom, ćerkom, ženom, majkom koja je takođe ovde za mene je najbolje.

Kurir sport/A.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track