NAJBOLJI NOVOGODIŠNJI POKLON DOBIO SAM OD ŽENE! Identična pitanja i POTPUNO RAZLIČITI odgovori Zvezdinih košarkaša!
Foto: KK Crvena zvezda

PRAZNIČNA ATMOSFERA

NAJBOLJI NOVOGODIŠNJI POKLON DOBIO SAM OD ŽENE! Identična pitanja i POTPUNO RAZLIČITI odgovori Zvezdinih košarkaša!

Košarka -

Prvi deo sezone može da se nazove uspešnim za košarkaše Crvene zvezde. Prvo mesto u ABA ligi uz jedna poraz u 12 utakmica i dobra situacija u Evroligi i realna šansa za plasman u plej-of (9-8).

U prvom delu 2023. godine ekipu sa Malog Kalemegdana čekaju veliki izazovi, a košarkaši crveno-belih neće imati previše vremena za odmor i praznično odmaranje sa porodicom.

Za Kurir su o praznicima, iznuđenim planovima za praznike i očekivanjima od 2023. godine govorili Nemanja Nedović, Branko Lazić i Dalibor Ilić.

Branko Lazić, Duško Ivanović
foto: KK Crvena zvezda

Kako ćeš provesti novogodišnju noć i božićne praznike?

Nedović: Paklen je ritam. Božić smo proveli u putu za Skoplje. Ali to je naš posao, ritam je takav kakav je. Ono što je dobro u celoj situaciji, ekipa je sastavljena od sjajnih momaka i stvarno mi je uživanje biti sa njima i raditi sa njima. Tako da, sa te strane će mi biti dosta lakše.

Lazić: Radno, nažalost, posao nam je takav da malo vremena imamo za odmor. Aktivni smo i za praznike, kako prethodnih godina, tako i ove, ali potrudićemo se da koliko bude moguće da ih provedemo u duhu porodice i da iskoristimo neke trenutke da provedemo zajedno. Kao što sam rekao, posao je takav, putujemo dosta, dosta smo odsutni, pa bar te neke momente budemo zajedno.

Ilić: Košarkašima je teško da o tome pričaju jer je stvarno zgusnut raspored i do poslednjeg dana ne znamo ništa. Sigurno ćemo da iskoristimo vreme, jednostavno posle svega, svi smo odlični ljudi i iskoristićemo neku priliku ako se ukaže pored treninga i utakmica.

Dalibor Ilić
foto: KK Crvena zvezda

Planovi i želje za 2023. godinu?

Nedović: Moja želja je da nastavimo u ritmu u kom smo poslednjih mesec i po dana. Znam da će biti teško jer sezona je jako naporna i duga i liga je izjednačena. Ali verujemo pre svega da možemo i da imamo kvalitet. Sad smo se pojačali sa Fakuom koji je, mogu da kažem, u top tri plejmejkera u Evroligi, i jedva čekamo da dobije pravo nastupa u Evroligi. Radimo jako i nadam se da ćemo nastaviti da pobeđujemo".

Lazić: Što se tiče klupskog nivoa, to su najveće ambicije. Da ponovimo minimum rezultate od prošle godine, a siguran sam da, ako nastavimo ovako da radimo i treniramo i napredujemo, da možemo da odemo možda i korak dalje.

Ilić: Da nastavimo kontinuitet dobrih treninga, da radimo i slušamo sve što trener zahteva od mene i da, na kraju krajeva, to pokažem na terenu. Šanse dolaze za mene, do sada sam ih dobro iskoristio, nadam se da ću i u narednom periodu i da ću biti bolji iz dana u dan i iz utakmice u utakmicu.

Koji je najbolji poklon koji si dobio za Novu godinu?

Nedović: Uf... najbolji novogodišnji poklon? Žena me iznenadila putovanjem. Nismo putovali za Novu godinu, već leto posle sezone, ali tada mi je rekla. To, sigurno.

Nemanja Nedović, Mina Milutinović
foto: KK Crvena zvezda

Lazić: Situacija je takva da mi je rođendan jako blizu i onda su uglavnom spajali te poklone, bilo je zaista raznih, ne mogu sada da se setim nekog posebnog.

Ilić: Najbolji poklon za Novu godinu? Posebno mi je drago kada mogu Novu godinu i prazinke predstojeće da provedem sa najbližim ljudima i u krugu porodice.

Kurir sport / A.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track