NBA NE MOŽE DA ISPRATI JOKIĆA! Nadrealni Srbin još jednom postao PRVI U ISTORIJI, a pitanje je da li će uopšte biti drugog!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

MVP

NBA NE MOŽE DA ISPRATI JOKIĆA! Nadrealni Srbin još jednom postao PRVI U ISTORIJI, a pitanje je da li će uopšte biti drugog!

Košarka -

Dvostruki uzastopni MVP NBA lige, Nikola Jokić, na dobrom je putu da postane treći košarkaš u istoriji koji je stigao do tog naslova tri puta zaredom, a u isto vreme postao bi i prvi igrač kojem je to pošlo za rukom, a da nije Amerikanac.

Bil Rasel, Vilt Čemberlejn i Lari Bird su jedina trojica sa pomenutim dostignućem, a Jokić je nedavno stigao do vrha liste favorita za MVP nagradu.

Denver je vodio do prvog mesta Zapadne konferencije posle 36 utakmica, a dosada je u sezoni zabeležio devet tripl-dabl učinaka.

Poslednji smo mogli da vidimo u noći između nedelje i ponedeljka kada je centar Nagetsa i reprezentacije Srbije razbio Boston Seltikse, ekipu sa najboljim učinkom u NBA ligi.

Na tom meču je postigao 30 poena, uz po 12 asistencija i skokova.

Međutim, iako će za treći uzastopni trofej najkorisnijem igraču lige morati još da se namuči, gotovo svakodnevno viđamo neverovatne podatke, rekorde i istorijske činjenice.

Ovaj put, na utakmici protiv Bostona, jedna stvar je posebno zanimljiva.

Jokić je postao prvi košarkaš sa više od jednog zabeleženog tripl-dabl učinka sa 30 poena i bez ijedne izgubljene lopte.

Definitivno je poslao poruku konkurenciji da neće lako predati trofej, iako sam kaže da mu individualno priznanje nije najveći motiv.

"Iskren da budem, MVP trofej će mi možda malo više značiti kada završim karijeru. Nisam jurio to priznanje niti sam razmišljao o tome. Kada nešto želite, a onda to i dobijete, logično je da se obradujete. Međutim, meni ta titula nije bila ni na pameti, pa zbog toga možda nisam dovoljno euforičan. Moram da priznam da ne igram za rekorde, ni da bih bio najbolji u tripl-dablovima. Ali, ponavljam, možda kada budem stariji, pa ću moći da se pohvalim u društvu ili pred decom kakav sam igrač bio", rekao je Jokić za televiziju "Arena sport".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track