NIKOLA JOKIĆ JE DOBAR KOLIKO I MAJKL DŽORDAN I ŠAKIL O`NIL: Čuveni NBA trener izrekao NESTVARNE komplimente srpskom asu
Foto: Profimedia

lepe reči

NIKOLA JOKIĆ JE DOBAR KOLIKO I MAJKL DŽORDAN I ŠAKIL O`NIL: Čuveni NBA trener izrekao NESTVARNE komplimente srpskom asu

Košarka -

Džordž Karl, jedan od najuglednijih NBA trenera, impresioniran je srpskim košarkašem Nikolom Jokićem.

Nikola Jokić
foto: SA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Godinama unazad Džordž Karl ne prestaje da hvali centra Denevera, ali poslednje što je napisao na tviteru, itekako će obradovati Nikolu Jokića, kao i sve njegove fanove širom planete. Poredio ga je sa dvojicom legendarnih košarkaša Majklom Džordanom i Šakilom O`Nilom. To je još jedna potvrda da Srbin s pravom nosi titulu MVP igrača NBa lige u protekle dve sezone.

- Gledam Jokića već šest sezona. Mislim da je najbolja stvar koju mogu da kažem o njemu, da i dalje nemam ideju kako bih ga čuvao! Samo sa još dva igrača sam isto osećao. Sa Majklom (Majklom Džordanom op.a.) i Šakom (Šakil O'Nil op.a) - napisao je Džordž Karl na društvenim mrežama.

Legendarni američki NBA trener u svojoj bogatoj karijeri vodio je Klivlend, Golden stejt, Sijetl, Milvoki, Denver i Sakramento. Bio je i trener Reala iz Madrida u dva navrata. Emotivno je vezan za klub iz Kolorada, pošto je kao trener Denvera radio od 2005. do 2013. godine. Jedan je od retkih trenera u NBA ligi koji ima više od 900 pobeda.

Proletos Džordž Karl, inače član Kuće slavnih NBA, proglasio je Nikolu Jokića najboljim košarkašem u istoriji Denver Nagetsa.

- Bilo je mnogih velikana u redovima Nagetsa – Bobi Džons, Dejvid Tompson, Aleks Ingliš, Dikembe Mutombo, Karmelo Entoni. Jokić je najbolji - rekao je Karl.

Džordž Karl
foto: Maddie Meyer / Getty images / Profimedia

Džordž Karl ima 71 godinu, a 2005. godine oboleo je od raka prostate, ali je uspeo da pobedi. Godine 2017. izdao je autobiografiju "Besni Karl" koja je izazvala ogromnu pažnju javnosti, jer je u njoj otkrio da se košarkaši u NBA ligi dopinguju i uzimaju steroide.

- Hvalimo se time da imamo bolji program doping testova u odnosu na NFL ili MLB, ali očigledno postoji problem sa dopingom igrača. Doduše, drugačiji nego pre 30 godina. Taj problem me muči mnogo više od budala koji koriste rekreativne droge - napisao je Karl.

Džordž Karl
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Američki košarkaški trener obrazložio je da igrači uzimaju hormon rasta, ali i produžuju karijeru raznim nedozvoljenim sredstvima.

- Igrači se dopinguju. I to je tako. Ako nije, neka mi neko objasni kako neki s godinama postaju mršaviji i spremniji? Kako se tako brzo oporavljaju od povreda? Zašto idu u Nemačku van sezone? Sumnjam da je to zbog kiselog kupusa, a verovatno se radi o novim nedozvoljenim sredstvima koja imaju u Evropi, a kod nas se teško otkrivaju. Želimo da pobeđuju najbolji sportisti, a ne najbolje varalice. Međutim, ne znamo šta da uradimo po tom pitanju - objasnio je Karl.

Dana 27. aprila 2009. godine, Nagetsi koje predvodio Džordž Karl pobedili su Nju Orleans Hornetse sa 58 razlike u prvom krugu plej-ofa. To je najveća koš-razlika u istoriji NBA doigravanja. Džordž Karl je 2013. godine proglašen za najboljeg trenera u NBA ligi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track