NOVAK OKUPIO MOĆAN TIM: PTPA imenovala osam tenisera u prvi Izvršni odbor organizacije
Foto: EPA/JAMES ROSS

NOVITETI

NOVAK OKUPIO MOĆAN TIM: PTPA imenovala osam tenisera u prvi Izvršni odbor organizacije

Tenis -

Asocijacija profesionalnih teniskih igrača (PTPA), čiji je suosnivač srpski igrač Novak Đoković, imenovala je članove prvog Izvršnog odbora.

Pored Đokovića u izvršni odbor su imenovani druga teniserka sveta Tunišanka Uns Džabir, španska igračica Paula Badosa, Amerikanka Betani Matek-Sands, kineska igračica Sajsaj Ženg, deseti igrač sveta Poljak Hubert Hurkač, Amerikanac Džon Izner i Kanađanin Vašek Pospišil.

Vašek Pospišil
Vašek Pospišilfoto: Profimedia

Đoković je najavio stvaranje ovog udruženja uoči US Opena 2020. godine, nakon što je napustio funkciju predsednika Saveta igrača ATP-a.

U saopštenju se navodi da će se ovaj odbor "fokusirati na napredak prava igrača, razvoj i unapređenje tenisa na globalnom nivou".

Đoković je prošle nedelje govorio da je PTPA jedinstvena u tenisu, nazvavši je "organizacijom koja je 100 odsto posvećena igračima".

"Nismo prihvaćeni niti uključeni od strane organizatora grend slemova, ATP ili WTA, pa to otežava situaciju. Ali ovo udruženje mora da živi. To mora da postoji jer nažalost igrači nisu 100 odsto zastupljeni u svetu tenisa", rekao je Đoković.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track