MONAKO DOBIJA A LICENCU EVROLIGE! Šta ovo znači za Zvezdu i Partizan? Poznat status CSKA iz Moskve!
Foto: Norbert Scanella / imago sportfotodienst / Profimedia

najozbiljniji kandidat

MONAKO DOBIJA A LICENCU EVROLIGE! Šta ovo znači za Zvezdu i Partizan? Poznat status CSKA iz Moskve!

Košarka -

Maršal Glikman izvršni direktor Evrolige oglasio se povodom eventualnih promena u elitnom takmičenju.

Glikman ne krije da je je želja Evrolige da Monako od naredne sezone dobije A licencu i postane stalni učesnik ovog takmičenja

"Reći da je mesto garantovano nije tehnički tačno. Ali, ja ću to istaći ovako, želimo da Monako nastavi da se razvija u Evroligi", rekao je Glikman.

Potom je dodatno pojasnio svoje reči.

"Postoji 18 klubova, gde 13 ima stalne licence. Jedan od akcionara, CSKA, suspendovan je zbog rata u Ukrajini, što nam daje malo prostora. Pošto se CSKA neće vratiti ni sledeće sezone, čak i ako niko ne zna šta se dešava u geopolitičkom smislu, ostanak Monaka ne bi trebalo da bude problem. Kada se CSKA reintegriše, biće komplikovanije. Kako god, za Monako bi najjednostavnije bilo da se kvalifikuje (plasira u TOP8) na osnovu svojih sportskih rezultata. Ali da budemo jasni: želimo Monako. Želimo da budu deo porodice Evrolige", rekao je Glikman.

Naravno ono što ljubitelje košarke u Srbiji najviše zanima je šta sve ovo znači za Zvezdu i Partizan u narednim sezonama.

Ono što je zanimljivo je da Monako u četvrtak uveče gostuju Crvenoj zvezdi, dok je pre svega nedelju dana ubedljivo poražen od Partizana takođe u Beogradu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track