NEVEROVATNO! JOKIĆEV MOZAK JE SA DRUGE PLANETE: Dao trojku za pobedu pa objasnio šta je sve VIDEO I ČUO u poslednjem napadu
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NESTVARNO!

NEVEROVATNO! JOKIĆEV MOZAK JE SA DRUGE PLANETE: Dao trojku za pobedu pa objasnio šta je sve VIDEO I ČUO u poslednjem napadu

Košarka -

Košarkaši Denvera imali su slobodan dan, a na društvenim mrežama se i dalje komentariše čudesna trojka Nikole Jokića za pobedu protiv Orlanda.

U noći između nedelje i ponedeljka Nagetsi su ostvarili trijumf protiv Medžika zahvaljujući neverovatnom pogotku srpskog centra u samoj završnici utakmice.

Nikola Jokić je, podsetimo, pogodio "step bek" trojku nakon koje je ostalo tek 0,2 sekunde do kraja utakmice.

Somborac je nakon utakmice objasnio kako je video poslednji napad svoje ekipe.

"Imali smo, koliko... Oko 16 sekundi? Bili smo spori u napadu, čuo sam da će da preuzimaju u odbrani, mislim da se ta njihova igra u odbrani zove 'Blue' ili tako nešto. Nisam želeo da namestim loš blok, planirao sam da, iako bude preuzimanje u odbrani, imam dobar ugao za dodavanje. Tako bi Marej mogao da utrči iza njih ili da ja budem okrenut licem ka košu. Fulc je čuvao Mareja, krenuli su mislim i da ga udvajaju i dodao mi je loptu...", rekao je Jokić prisećajući se situacije iz "Bol Arene".

Odavno je poznato da je inteligencija popularnog Džokera na terenu daleko iznad proseka, a razmišljanjem u završnici utakmice protiv Orlanda je to samo potvrdio.

"Pretpostavljam da sam imao Portera otvorenog, ali nisam ga video u tom suprotnom uglu. Mislim da je na trenutak i Kentavijus Kaldvel-Poup bio otvoren, ali pogledao sam i video da je tri sekunde do kraja i zato sam se odlučio da napravim korak unazad i da šutiram. Osećao sam se dobro čitave večeri i imao sam samopouzdanja za šut".

Lopta je prošla kroz obruč za erupciju oduševljenja na tribinama, ali i na parketu. Svi su slavili, osim Jokića.

"Zašto nije bilo slavlja? Ne znam... Verovatno jer ja tako reagujem - da nema reakcije. Bio je dobar osećaj naravno jer je za pobedu, nisu mogli da šutiraju za 0,2 sekunde", zaključio je reprezentativac Srbije.

U noći između utorka i srede Denver će igrati protiv Portlanda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track