DENVER PAO BEZ JOKIĆA: Prekinut impresivan niz Nagetsa! Oklahoma srušila lidera Zapadne konferencije!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

DENVER PAO BEZ JOKIĆA: Prekinut impresivan niz Nagetsa! Oklahoma srušila lidera Zapadne konferencije!

Košarka -

Košarkaši Oklahome pobedili su prošle noći u gostima ekipu Denvera sa 101:99 i tako prekinuli pobednički niz Nagetsa od devet utakmica u NBA ligi.

Pored toga, ovom pobedom Oklahome je prekinut je i niz od 16 pobeda Denvera na domaćem terenu, što je najduži niz te franšize u poslednjih deset godina.

Najzaslužni za to bio je Šej Gildžes Aleksander koji je ubacio 34 poena, uključujući i odlučujući koš 9,2 sekunde pre kraja. Džoš Gidi je dodao 18 poena i devet skokova za Oklahomu koja je upisala sedmi trijumf u poslednjih devet utakmica. Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski nije igrao zbog povrede.

Denver je drugi meč zaredom igrao bez Nikole Jokića, a na ovoj utakmici je bio i bez Majkla Portera, pa je veći deo ofanzivnog opterećenja preuzeo Džamal Marej koji je postigao 26 poena uz devet asistencija, ali nije uspeo da u poslednjem napadu donese pobedu svom timu.

I pored poraza, Denver je i dalje najbolji tim na Zapadu sa 33 pobede i 14 poraza.

Košarkaši Finiksa su zabeležili treću uzastopnu pobedu pošto su na svom terenu slavili protiv Memfisa sa 112:110.

Mikel Bridžis je predvodio Sanse do pobede sa 24 poena, Kris Pol, koji je propustio sedam utakmica zbog povrede kuka, dodao je 22 poena i 11 asistencija, dok je Darko Šarić ubacio 14 poena uz osam skokova. U poraženom timu najbolji je bio Dža Morant sa 27 poena.

Košarkaši Bruklina su u gostima pobedili Golden Stejt sa 120:116.

Kajri Irving je upisao 38 poena, devet asistencija i sedam skokova za tim Netsa koji su dobili i drugu uzastopnu pobedu bez povređenog Kevina Durenta, dok je Nik Klakson dodao 24 poena i 15 skokova. Na drugoj strani, najbolji je bio Stef Kari sa 26 poena, sedam asistencija i šest skokova.

Los Anđeles Lejkersi su na gostujućem terenu pobedili Portland sa 121:112, nakon što su nadoknadili 25 poena zaostatka iz prvog poluvremena.

Lejkerse je do trijumfa vodio Lebron Džejms sa 37 poena i 11 skokova, dok je Tomas Brajant dodao 31 poen i 14 uhvaćenih lopti. U redovima Portlanda istakao se Anferni Sajmons sa 31 poenom, dok je Demijan Lilard upisao 24 poena i deset asistencija.

Košarkaši Majamija su na svom parketu savladali Nju Orleans sa 100:96, uz 26 poena Tajlora Hiroa, dok je Toronto bio bolji od Njujorka sa 125:116 i tako prekinuo niz od tri poraza.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track