ZVEZDA ISKALILA SAV BES! Nesrećna Igokea platila CEH, bivši trener crveno-belih DEKLASIRAN u Pioniru!
Foto: Starsport

ABA liga

ZVEZDA ISKALILA SAV BES! Nesrećna Igokea platila CEH, bivši trener crveno-belih DEKLASIRAN u Pioniru!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na svom terenu u Beogradu Igokeu sa 104:71 (27:11, 34:19, 20:11, 23:30), u utakmici 18. kola ABA lige.

Zvezdu je predvodio Nejmanja Nedović sa 20 poena, Fakundo Kampaco postigao je 14 poena uz pet asistencija, a sa 14 poena utakmicu je završio i Ognjen Dobrić. Luka Vildosa dodao je 13 poena, Filip Petrušev 12 poena i 10 skokova, Dalibor Ilić 12 poena, a Ognjen Kuzmić 11.

U ekipi Igokee najefikasniji je bio Nikola Tanasković sa 17 poena uz osam skokova, Brajant Kroford postigao je 11 poena, a Haris Delalić 10 poena.

Posle 18 kola u regionalnom takmičenju Zvezda ima 16 pobeda i poraz, a Igokea pet pobeda i 12 poraza.

U sledećem kolu Zvezda će 12. februara igrati u Zadru, a Igokea će dan ranije u Podgorici igrati protiv Budućnosti.

1 / 4 Foto: Starsport

Četvrta četvrtina:

Rutinsko odrađivanje posla crveno-belih i jedni i drugi su jedva čekali kraj

Zvezda
foto: Starsport

Treća četvrtina:

- Zvezda je nastavila gde je stala i potpuno uništila nedoraslog rivala. Plus 40 na kraju treće letvrtine. Trener Ivanović je iskoristio priliku da raspodeli minutažu i sačuva energiju igrača za mnogo bitnije mečeve koji slede.

Zvezda
foto: Starsport

Druga četvrtina:

- Ovde je pitanje pobednika već rešeno. Zvezda je povećala prednost u drugoj deonici, a Igokea potpuno nemoćna. Crveno- beli se bukvalno poigravaju sa protivnikom. Najefikasniji u redovima Zvezde za sada su Vildoza sa 13, Petrušev sa 10 i Dobrić sa 9 poena

Zvezda
foto: Starsport

Prva četvrtina:

- Zvezda je furizno ušla u meč rešena da ubedljivom pobedom, vrati samopouzdanje pred gostovanje Makabiju u Evroligi. Istakli su se Petrušev sa 9 i Vildoza sa 7 poena. Igokea je u velikoj krizi igre i rezultata, pa ni dolazak novog trenera Vladimir Jovanovića, bivšeg trenera Zvezde nije promenio stvari na bolje.

1. minut - Utakmica je počela

Zvezda
foto: Starsport

Uoči meča:

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet od 16:30 minuta dočekuju Igokeu u okviru 18. kola ABA lige.

Crveno-beli u susret sa ekipom iz Laktaša ulaze kao veliki favorit i kao tim sa najboljim učinkom u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja.

Zvezda je odigrala 16 utakmica i na njima ostvarila 15 pobeda i jedan poraz, dok Igokea ima pet trijumfa i 11 izgubljenih utakmica.

Početkom 2023. godine Dragan Bajić je napustio poziciju trenera Igokee, a na nju je stigao Vladimir Jovanović koji je sezonu započeo na klupi Crvene zvezde Meridianbet.

Promena nije donela instant rezultat, a ekipa iz Laktaša se nalazi u seriji od sedam uzastopnih poraza u ABA ligi.

Hasan Martin, KK Crvena zvezda, Crvena zvezda
foto: Starsport

Sa druge strane, domaćin igra u dvorani Aleksandar Nikolić nakon gostovanja Virtusu i Milanu u Evroligi.

U oba susreta crveno-beli su poraženi, pa će u ABA ligi pokušati da "zaleče rane".

Zvezdin trener, Duško Ivanović, najavio je utakmicu protiv današnjeg rivala.

"Ekipa Igokee je dobar tim sa brojnim vrlo iskusnim i kvalitetnim igračima i njihovo mesto na tabeli nije u skladu sa onim šta taj tim može. U međuvremenu su promenili trenera i tim će sigurno pozitivno reagovati. Igraće sigurno sa mnogo energije, htenja i želje", rekao je Ivanović.

Vladimir Jovanović očekuje težak zadatak.

"Očekuje nas gostovanje Crvenoj zvezdi u Beogradu. Sigurno da znamo o kakvom timu se radi, evroligaški tim, sa sigurno najvišim mogućim ambicijama u svim takmičenjima. Tako da oni su na svom terenu apsolutni favoriti, ne samo protiv nas nego protiv bilo kog protivnika. Međutim, naš zadatak i cilj koji smo postavili je da odemo tamo i odigramo dobru košarku i pokušamo neke stvari koje nisu bile dobre ispravimo", rekao je trener Igokee.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track