IRVING JE DALASOV! Trener Mareviksa: Njegov dolazak pomoći će nam da dođemo u poziciju da osvojimo titulu
Foto: AP

NBA

IRVING JE DALASOV! Trener Mareviksa: Njegov dolazak pomoći će nam da dođemo u poziciju da osvojimo titulu

Košarka -

Trener košarkaša Dalasa Džejson Kid ocenio je da ekipa može da se bori za titulu u NBA ligi dolaskom Kajrija Irvinga.

Posle dogovora dva kluba koji je noćas potvrđen, Irving je zajedno sa Markifom Morisom prešao u Dalas u zamenu za Dorijana Fini-Smita, Spensera Dinvidija i nekoliko izbora prve i druge runde na draftu 2027. i 2029. godine.

"Smatramo da će nas njegov talenat i njegove sposobnosti učiniti boljim. Njegov dolazak pomoći će nam da dođemo u poziciju da osvojimo titulu. Kada pogledate njegove rezultate u drugim ekipama, pobeđivao je", rekao je Kid, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Dalas, Juta
foto: AP

Irving je 2016. godine osvojio titulu sa Klivlendom i osmostruki je učesnik ol-stara. On je u poslednje tri i po godine u Bruklinu imao problema sa povredama, suspenzijom i neigranjem zbog odbijanja da se vakciniše protiv korona virusa.

Početkom prošle nedelje tražio je trejd jer nije uspeo da se dogovori sa rukovodstvom Netsa o nastavku saradnje.

"Lako je gledati na sve priče o negativnom, ali hajde da pogledamo pozitivno od onoga što je uradio na terenu i van njega. Mi pristupamo na taj način. On se bavi košarkom. Želi da pobeđuje i želi da ga treniraju, ovo je velika prilika za mene da imam nekog takvog da pomogne", naveo je Kid.

Luka Dončić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

On je rekao da uparivanje Irvinga sa Lukom Dončićem, koji trenutno ne igra zbog povrede pete, može da napravi razliku u ekipi koja je peta u Zapadnoj konferenciji sa 29 pobeda i 26 poraza.

Očekuje se da će se Irving priključiti ekipi danas u Los Anđelesu i da bi mogao da debituje u utakmici protiv Klipersa koja se igra u noći između srede i četvrtka.

(Kurir sport/Beta/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track