REAL ŽELI DA UZME KAMPACA! Argentinac potvrdio - povratak u Madrid je bio PRIORITET! Evo zašto NIJE OKLEVAO kada je Zvezda pozvala
Foto: Starsport

JEDVA ČEKA 2. MART

REAL ŽELI DA UZME KAMPACA! Argentinac potvrdio - povratak u Madrid je bio PRIORITET! Evo zašto NIJE OKLEVAO kada je Zvezda pozvala

Košarka -

Plejmejker Crvene zvezde Meridianbet, Fakundo Kampaco, ponovo se nalazi na meti Real Madrida.

Argentinac je u Beograd stigao krajem 2022. godine nakon što nije uspeo da se dogovori sa Madriđanima o povratku u klub za koji je sa puno uspeha nastupao pre odlaska u NBA ligu.

Prema informacijama koje su tada dolazile, jedan od problema je predstavljao dug od 2,6 miliona evra koji Kampaco ima prema Realu.

"Nismo uspeli da postignemo dogovor. Moj prioritet je bio dolazak u Real Madrid, pregovarali smo i nismo uspeli, ali to ne znači ništa. Zahvalan sam im što su mi već dali šansu da igram u Evroligi, dozvolili su mi da pređem u NBA. Dosta su mi pomogli, bili su za mene, samo se nismo dogovorili", rekao je Kampaco za "Sport5".

Prema pisanju španske "Marke", Real je zainteresovan da na leto, odnosno nakon završetka sezone, ipak ozvaniči povratak plejmejkera. Kako je Lorenzo Braun produžio ugovor sa Makabije, Madriđani su se ponovo okrenuli Kampacu.

Fakundo Kampaco
foto: Starsport

Argentinski plejmejker još uvek ne može da igra u crveno-belom dresu na utakmicama Evrolige zbog suspenzije koju je Zvezda dobila, a koja traje do kraja februara.

To znači da će propustiti još utakmicu protiv Albe, a da bi zatim trebalo da zaigra na preostalih devet utakmica ligaškog dela takmičenja.

"Činjenica da ne igram Evroligu mi više ne smeta. Ja to ne kontrolišem i nije u mojim rukama, tako da snagu čuvam za treninge i da se što bolje spremim za dan kada ću igrati. Ne mogu da dočekam taj 2. mart".

Poručio je nekadašnji košarkaš Denvera i Dalasa da je Luka Vildoza imao dobar uticaj na njega i odluku da potpiše ugovor sa Zvezdom.

"Nisam oklevao, igrao sam već sa njim, dobar je prijatelj... Znamo se još od kada smo bili deca, igrali smo i za reprezentaciju, tako da nisam zaista oklevao. To što je u Zvezdi je jedan od razloga što sam došao", zaključio je Kampaco.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track