RUKOMETAŠ SA TRUDNOM SUPRUGOM I SINOM (5) DANIMA LEŽI ISPOD RUŠEVINA: Spasioci čine sve da ih izbave - od njih ni traga ni glasa!
Foto: Facebook, AP Kamran Jebreili

ZEMLJOTRES

RUKOMETAŠ SA TRUDNOM SUPRUGOM I SINOM (5) DANIMA LEŽI ISPOD RUŠEVINA: Spasioci čine sve da ih izbave - od njih ni traga ni glasa!

Ostali sportovi -

Kapiten nacionalnog rukometnog tima Turske i rukometnog tima na pesku Džemal Kutahja, njegova trudna supruga Pelin i njihov petogodišnji sin Kjuainar i dalje se nalaze pod ruševinama.

Predsednik turskog rukometnog saveza Ugur Kilic nalazi se u ulici u kojoj je srušena zgrada u kojoj je rukometaš živeo sa porodicom.

"Imali smo sastanak sa vlastima kako bismo došli do kapitena našeg nacionalnog tima i njegove porodice od prvog sata posle zemljotresa. Uslovi su veoma teški. Ipak, ima nade i radujemo se tome", rekao je on.

Spasioci rasklanjaju šut, ali od njih nema ni traga.

Džemal Kutahja
foto: Pritnscreen/Facebook

Spasioci su uspeli da iz ruševina u Turskoj izvuku šestoro ljudi, koji su živi 101 sat pošto je snažan zemljotres pogodio južni deo zemlje, javio je AP.

Zemljotres jačine 7,8 Rihtera pogodio je u ponedeljak ujutro graničnu oblast između Turske i Sirije, ku kojoj živi više od 13,5 miliona ljudi.

Agencija Turske za vanredne situacije saopštila je da je potvrđena smrt 18.342 osobe, dok je oko 75.000 povređenih.

Više od 3.000 poginulih je na sirijskoh strani, čime je ukupan broj žrtava 21.600.

(Kurir sport/Hurriyet)

Bonus video:

02:58

SMIRIVANJE TLA U TURSKOJ TRAJATI ĆE GODINU DANA! Mladenović otkrila da li i Srbiji preti zemljotres: ENERGIJA JE DOŠLA I DO NAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track