REKAO SAM ŽELJKU - AKO NEĆEŠ MI SMO POTONULI, A JA SAM UPROPASTIO PARTIZAN! Ostoja otkrio NEPOZNATE DETALJE pregovora sa Žocom!
Foto: Printscreen

povratak

REKAO SAM ŽELJKU - AKO NEĆEŠ MI SMO POTONULI, A JA SAM UPROPASTIO PARTIZAN! Ostoja otkrio NEPOZNATE DETALJE pregovora sa Žocom!

Košarka -

Prvi čovek Partizana, Ostoja Mijailović, otkrio je kako su tekli pregovori o povratku najtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovića na klupu crno-belih.

Gostujući u popularnom košarkaškom podkastu "Kod Luke i Kuzme", predsednik Partizana, između ostalog, ispričao je kako je uspeo da ubedi Obradovića da se vrati u voljeni klub.

Mijailović je otkrio da se godinama šalio sa Željkom na tu temu, ali i da se potajno nadao da bi to moglo da se dogodi. Nakon jednog sastanka sa Đordijem Bertomeuom u Barseloni, Mijailović i Zoran Savić sastali su se sa Željkom i tada mu je prvi čovek Partizana prvi put otvoreno rekao da želi da on bude trener crno-belih.

"Videli smo se sa Željkom i ja mu kažem: 'Željko, odlučili smo da ti budeš trener i mi nemamo drugu opciju. Ako ti nećeš da prihvatiš, mi smo potonuli kao klub i ja prihvatam činjenicu da sam upropastio Partizan. Jednostavno, nemam drugog izbora, nemam koga'. Željko je spustio glavu i rekao: 'To nije realno, neću da pričam o tome'", otkrio je Mijailović u podkastu i nastavio

"Kada smo poduže sedeli i razgovarali, osetio sam da ima šanse. Zoran i ja odlazimo i Zoran mi kaže: 'Stekao sam utisak da ima šanse. Nisi baš lupio toliku glupost, ja vidim da ovde ima šanse'".

Željko Obradović
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Ostoja nije želeo da odustane od svoje ideje, pa su usledili brojni razgovori sa trofejnim stručnjakom.

"Potom su se desili mnogi sastanci… Rizikovali smo sa tom odlukom, pošto smo Željka imenovali u julu mesecu, a tada je morala da bude spremna ekipa. Čekali i rizikovali smo, Željko je dugo bio na odmoru... Kada je došao seli smo u kancelariju u prostorijama kluba i rekao mi je: "Ajde prvi put da ozbiljno razgovaramo. Kaži mi tvoje iskrene namere i šta možeš da mi kažeš". Razgovarali smo tri sata, pokušao sam i uspeo da mu ostavim utisak da ćemo se zajedno boriti, da ćemo deliti sudbinu, da se štitimo… Volim svoj posao, ne volim da se bavim tuđim poslom, ali i da volim da imam pod kontrolom. Na tom sastanku nije prihvatio ništa, ali sam video da je saslušao. Tražio je da prođe nekoliko dana i tokom tog perioda živ nisam bio. Nisam smeo nikome ni da pričam, ali je vest procurela… Niko nije verovao da će on biti trener Partizana", kazao je Mijailović.

Ostoja priznaje da nije mogao da dođe sebi kada je shvatio da će Željko Obradović ponovo biti trener Partizana.

"Potom je došao trenutak gde je on meni pružio ruku i rekao: 'Želim da se vratim u Partizan'. Usledio je muk, ni sam nisam verovao šta čujem. Prvi nisam verovao šta mi je rekao, ćutao sam, zatečen sam… očekivao sam da će reći, ali ne i tako jednostavno. Pitao me je da li sam se predomislio, odgovorio sam da nisam, ali i nisam mogao da poverujem. Pozitivno sam se izgubio… Kada je usledila konferencija za medije, tog trenutka sam shvatio da je trener Partizana", istakao je Ostoja Mijailović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja