PEŠIĆ OKUPIO ORLOVE! Srpski košarkaši u JAKOM SASTAVU idu na megdan Grcima - Selektor poručio: Sudbina je u našim rukama!
Foto: Starsport©

KVALIFIKACIJE ZA SP

PEŠIĆ OKUPIO ORLOVE! Srpski košarkaši u JAKOM SASTAVU idu na megdan Grcima - Selektor poručio: Sudbina je u našim rukama!

Košarka -

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić okupio je Orlove pred kvalifikacija za Svetsko prvenstvo na Filipinima, Japanu i Indoneziji.

Košarkaši Srbije će u petak u Atini gostovati selekciji Grčke, dok će tri dana dočekati Veliku Britaniju u Beogradu

"Očekuje nas teška utakmica protiv izuzetno motivisanog tima. Duže vremena igraju zajedno. Igrali su protiv Letonije, puno utakmica zajedno. Naravno nisu igrači NBA kvaliteta i Evrolige. To su igrači koji sa dodatnom motivacijom igraju, agresivno, sa jakom odbranom. Moraćemo dobro da se pripremimo. Nemamo puno vremena. To je izazov da iz ove situacije izvučemo što je više moguće. Da uzmemo sudbinu u svoje ruke, da uradimo ono što možemo pa ćemo videte kako će se završiti", rekao je Pešić.

Kari Pešić
foto: Starsport©

"Imate tu situaciju da od tih igrača iz Evrolige, jedini koji je dobio dozvolu je Jaramaz. Oni koji igraju u Španiji, ne mogu. Ostali klubovi igraju redovno kolo Evrolige, i Partizan i Zvezda i Efes i Fenerbahče. Šta će se dešavati, da li ćemo imati neke druge igrače, to je u ovom trenutku totalno neizvesno", rekao je Pešić, dok je sa druge strane u meču sa Grcima može da računa na Nikolu Milutinova i Dejana Davidovca, ali ne i u duelu sa Britancima.

"Značiće nam, to su dva iskusna igrača. Na njih možemo da računamo na prvu utakmicu. Za drugu utakmicu nisu mogli da dobiju odobrenje. Kad se završi utakmica u Grčkoj, moraće da se vrate u Moskvu", istakao je selektor.

Kari Pešić
foto: Starsport©

"Večiti" zbog obaveza u Evroligi i važnih izazova koji im predstoje nisu u mogućnosti da daju na raspolaganje svoje igrače.

"Obavili smo razgovore sa Zvezdom i Partizanom. Bili su to drugarski razgovori. Nisu bili u mogućnosti pošto igraju važne utakmice. U novembru je bilo drugačije. Sada je borba za plej-of, svaka pobeda ili poraz može da odluči sudbinu u Evroligi. Razgovaralo se o mogućnosti da se neki igrači priključe za drugu utakmicu, ali o tom potom", zaključio je Pešić.

Kari Pešić
foto: Starsport©

Srbija bi jednom pobedom osigurala plasman na ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Spisak igrača: Dejan Davidovac, Nemanja Dangubić, Marko Jeremić, Marko Pecarski, Nikola Đurišić, Dušan Beslać, Aleksa Radanov, Stefan Jović, Dušan Miletić, Dušan Ristić, Marko Jagodić Kuridža, Boriša Simanić, Aleksa Uskoković, Ognjen Jaramaz, Nikola Milutinov i Nikola Šaranović.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track