SPORTISTA SE ONESVESTIO KAD JE ČUO PRESUDU: Do smrti tukli mladića (18) ispred noćnog kluba! Petorica dobila DOŽIVOTNU kaznu VIDEO
Foto: JUAN MABROMATA / AFP / Profimedia

SAD SE KAJU

SPORTISTA SE ONESVESTIO KAD JE ČUO PRESUDU: Do smrti tukli mladića (18) ispred noćnog kluba! Petorica dobila DOŽIVOTNU kaznu VIDEO

Ostali sportovi -

Petorica mladih ragbista osuđeno je na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva studenta prava.

Slučaj koji je zaprepastio planetu dogodio se u Argentini gde su ragbisti do smrti tukli Fernanda Baeza Sosu (18).

Pored petorice sportista koji će do kraja života biti iza rešetaka, sa po 15 godina zatvora kažnjena su još trojica ragbista. Njih osmorica imaju između 21 i 23 godine.

Brutalno ubistvo se dogodilo u januaru 2020. godine i jedno je od najpoznatijih slučajeva u Argentini prethodnih godina.

Baez Sosa je sa prijateljima bio u provodu u jednom noćnom klubu izvan grada Vila Gesel kada je došlo do sukoba sa igračima ragbija.

Obe grupe su izbačene iz kluba, ali nekoliko minuta kasnije ragbisti su opkolili Baeza Sosu, šutirali su ga i tukli dok je ležao na zemlji, a istovremeno su sprečili prolaznike da intervenišu i pokušaju da pomognu mladiću.

Fernando je bio sin bračnog para koji je izbegao iz Paragvaja, a prema rečima svedoka, dok su tukli bespomoćnog mladića, neko od napadača je vikao "crno go**o".

Majka ubijenog mladića
Majka ubijenog mladićafoto: JUAN MABROMATA / AFP / Profimedia

Na dvonedeljnom suđenju u januaru govorilo je oko 80 svedoka. Tužilaštvo je zahtevalo doživotnu kaznu za svih osam napadača, dok je odbrana pokušala da dokaže da nije postojala namera da se mladić ubije i da tako spreči najstrožu kaznu.

"Fernando je jedina žrtva ovde. Ubili su ga na najgori mogući način, šutirajući ga dok ih je molio da prestanu", rekla je Gracijela Sosa, majka ubijenog.

Na društvenim mrežama širi se snimak sa suda i trenutak kada je pročitana kazna.

Na njemu se vidi kako jedan od osmorice osuđenih, Maksimo Tomsen, za kojeg tužilaštvo tvrdi da je zadao fatalan udarac u glavu žrtve, pada u nesvest, dok su i ostali vidno uznemireni.

Pored Tomsena, doživotnu kaznu dobili su Ćiro Petrosi, Enzo Komeli, Matijas Beniseli i Lućano Pertosi. Po 15 godina zatvora čeka Blasa Sinalija, Airtona Violaza i Lukasa Pertosija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track