ISKUSNI STRUČNJACI I NEISKUSNO VOĐENJE UTAKMICA: Kako su Pešić i Ivanović ispustili DVOCIFRENE prednosti protiv SLABIJIH RIVALA?
Foto: EPA Andrej Cukić, Beta Branislav Božić

analiza

ISKUSNI STRUČNJACI I NEISKUSNO VOĐENJE UTAKMICA: Kako su Pešić i Ivanović ispustili DVOCIFRENE prednosti protiv SLABIJIH RIVALA?

Košarka -

Vodila je Srbija 13 razlike, vodila je Crvena zvezda 12 razlike... Igrali su protiv na papiru daleko slabijih rivala, a i jedni i drugi su izgubili! Zašto?

Odgovori na ta pitanja vode ka klupama. Krenimo od Srbije.

Orlovi su bili apsolutni favoriti na gostovanju Grčkoj. Imali smo daleko više kvalitetnih igrača na raspologanju nego domaćin. Uz to, Grci su već bili na Mundobasketu. U trećem kvartalu vodili smo dvocifrenom razlikom i delovalo je da sve ide po planu, a onda su kola krenula nizbrdo.

Svetislav Pešić
foto: KSS

I to nije prvi put da se tako nešto dešava reprezentaciji Srbije u tim momentima utakmice. Setimo se Italije na Evrobasketu...

A, reakcije nije bilo. Svetislav Pešić nije uspeo da promeni apsolutno ništa. Kola koja su krenula nizbrdo nisu zaustavljena od strane trenera.

Nekako identičan scenario tome smo videli u Pioniru. Zvezdin brod koji tone u drugom poluvremenu, Duško Ivanović nije uspeo da održi na površini.

Od iskusnih stručnjaka očekuje se mnogo više u kriznim situacijama na terenu. Posebno kada su im rivali timovi koji su daleko slabiji od onih s kojima oni raspolažu.

Duško Ivanović
foto: Star sport

To se večeras nije desilo.

Alba je najslabiji tim u Evroligi, dok je ova selekcija Grčke po kvalitetu daleko iza ove selekcije Srbije. Izgubiti od njih posle vođstva "+12" i "+13"... Mora da postoji krivac za to, zar ne?

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track