HRVATI DOTAKLI DNO: Novi DEBAKL košarkaša, komšije ne veruju šta im se dešava!
Foto: Profimedia

TEŠKI DANI

HRVATI DOTAKLI DNO: Novi DEBAKL košarkaša, komšije ne veruju šta im se dešava!

Košarka -

Hrvatska reprezentativna košarka odavno je u velikom padu, ali sada je možda dotakla i najveće dno od raspada bivše Jugoslavije.

Naše komšije su zbog specifičnog sistema takmičenja bile prinuđene da igraju pretkvalifikacije za Evrobasket, a ni njih nisu uspešno uspeli da završe.Bilo je neophodno da osvoje prvo mesto u grupi kako bi se plasirali u kvalifikacije i poštedeli svih muka, ali umesto njih će iz Grupe E dalje Poljska..

Poljska je savladala Švajcarsku i tako zbog boljeg međusobnog skora sa Hrvatskom zauzela prvo mesto u grupi.

To znači da će Hrvatska morati u dodatne kvalifikacije za kvalifikacije za Evrobasket!

Naime, sve ekipe koje su plasirane između druge i četvrte pozicije u grupi idu u novi krug pretkvalifikacija, gde će im se priključiti oni timovi koji su već otpali u prvom krugu.

To će reći da će od njih ukupno 12, samo četiri otići u kvalifikacije, pa postoji ozbiljna bojazan da Hrvati preskoče čak i kvalifikacije za Evrobasket, a da ne govorimo o kontinentalnoj smotri.

Iako su upisali samo jedan poraz u ovim pretkvalifikacijama od Poljske, on ih je na kraju veoma skupo koštao. Iako su slavili u Varšavi (69:72), Hrvati su potom doživeli jako šokantan neuspeh u Zagrebu (79:87) i tako sebi napravili veliki problem.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track