ORLOVI NE SKIDAJU OSMEH SA LICA! Naši košarkaška BLISTAJU posle plasmana na SP, evo šta je po njima večeras PRESUDILO!
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

BRAVO, ORLOVI

ORLOVI NE SKIDAJU OSMEH SA LICA! Naši košarkaška BLISTAJU posle plasmana na SP, evo šta je po njima večeras PRESUDILO!

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se večeras na Svetsko prvenstvo, pošto je u Beogradu pobedila Veliku Britaniju sa 101:83.

Srbiju je do pobede vodio Aleksa Avramović sa 20 poena, Luka Mitrović je zabeležio 15 poena i četiri skoka, poen manje je dodao Ognjen Dobrić, a dvocifreni su bili i Marko Gudurić sa 13 poena (šest asistencija) i Filip Petrušev sa 12 poena.

Posle meča, prvi je izjavu dao plejmejker Orlova, Stefan Jović.

"Ovakve utakmice se ne propuštaju. Egal utakmica na poluvremenu. Znali smo da to nije naš maksimum. Izašli smo i u drugom napravili ovu razliku. Na kraju je sve ispalo kako treba", rekao je Stefan Jović.

Priznao je Aleksa Avramović da je nervoza na početku meča postojala.

"Znali smo da moramo da pobedimo. Svi igrači, prozori, sve je stalo u 40 minuta. Bilo je nervoze u početku, pogađali su teške šuteve. Zadržali su stabilnosti, posle je napad urodio plodom i pobedili smo", rekao je Avramović.

Luka Mitrović obožava da nosi nacionalni dres.

"Uvek je lepo predstavljati svoju zemlju, narod, igrati pred punom halom. Lepa atmosfera, puno dece, kao i uvek na utakmicama reprezentacije. Nadam se daćemo imati udeo u podstreku za bavljenje košarkom, sportom", rekao je Mitrović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track