EVO ŠTA JE PARTIZANU POTREBNO ZA PLASMAN U TOP 8 EVROLIGE: Samo jedna pobeda je "SIGURICA", a još DVE MORAJU DA "IZMISLE"
Foto: Starsport

ANALIZA KURIRA

EVO ŠTA JE PARTIZANU POTREBNO ZA PLASMAN U TOP 8 EVROLIGE: Samo jedna pobeda je "SIGURICA", a još DVE MORAJU DA "IZMISLE"

Košarka -

Tako blizu, a tako daleko! Košarkaši Partizana su u Bolonji odškrinuli vrata top 8 Evrolige, sjajna pobeda nad Virtusom novi je veliki korak ka cilju, ali prepreka je još mnogo. I to veoma ozbiljnih.

Crno-beli sada imaju skor od 15 pobeda i 12 poraza, a do kraja prvog dela takmičenja ostalo je da odigraju još sedam mečeva.

Pitanje svih pitanja glasi: koliko je pobeda zapravo dovoljno da bi se ušlo u probrano društvo?

S obzirom na to da je u utorak uveče Baskonija iznenadila Real u Madridu, a Žalgiris slavio nad Albom u Berlinu, računica se dodatno zakomplikovala. Radi se o direktnim konkurentima crno-belima, pa verovatno 17 dobijenih mečeva neće biti dovoljno za drugu fazu Evrolige, kao što je to bio slučaj prošle sezone.

Recimo da broj 18 vodi crno-bele dalje... Potrebno je, dakle, nekako namaknuti još najmanje tri pobede. Kako?

Otežavajuća okolnost za četu Željka Obradovića je to što ima teži raspored od većine ekipa koje se nalaze u vrućoj zoni. Večeras gostuju Armaniju u Milanu, koji je projektovan da igra fajnal-for, ali je žestoko podbacio. Ipak, "manekeni" u poslednjih pet kola igraju na vrhunskom nivou i ne znaju za poraz. Uz to, vratio im se fenomenalni plejmejker Kevin Pengos.

Raspored do kraja sezone

9. mart, Armani - Partizan (20.30)

16. mart, Efes - Partizan (18.30)

24. mart, Partizan - Olimpijakos (20.30)

28. mart, Partizan - Barselona (20.30)

31. mart, Partizan - Real Madrid (20.30)

7. april, Monako - Partizan (21.00)

14. april, Partizan - Panatinaikos (20.30)

Crno-beli potom u ponedeljak igraju večiti derbi u ABA ligi, a onda putuju u Istanbul, gde ih čeka Efes, kome takođe gori pod nogama. Šampion Evrope učiniće sve da ne uprska ovu sezonu i već su ukalkulisali pobedu nad Partizanom, a pod takvim pritiskom je još teže igrati.

Partizan, Alba, Evroliga
foto: Nenad Kostić

Od 24. do 31. marta sledi pakao u Štark areni - kako za srpskog evroligaša, tako i za goste. Nema sumnje da će tribine goreti, ali rivali su najteži mogući: Olimpijakos, Barselona i Real. Neće Kevin Panter i drugovi imati mnogo izbora, moraće da jurišaju na pobedu u svakom od ovih mečeva, pa kako bude.

I onda, u poslednja dva kola Partizan putuje u Monako i dočekuje davno otpisani Panatinaikos. "Zeleni" iz Atine ne bi smeli da predstavljaju problem, a preostale dve pobede treba tražiti u gorepomenutim mečevima. Koliko god ovaj raspored jezivo izgledao, ne treba smetnuti s uma - crno-beli su najbolji napadački tim Evrolige, ekipa koja igra sa sve više samopouzdanja i koja iza sebe ima najbolje navijače u Evropi. Malo li je? Neka drugi strepe.

Bolji skor sa Žalgirisom i Baskonijom

Iako ima još dosta utakmica do kraja, te su moguće razne kombinacije i stvaranje krugova, a dobro je što Partizan ima bolji međusobni skor od Žalgirisa i Baskonije.

Ekipu iz Litvanije crno-beli su savladali dva puta, dok sa španskim predstavnikom imaju skor 1-1, ali bolju koš-razliku. S Makabijem je skor lošiji za jedan poen, a ostaje meč u Istanbulu protiv Efesa. U Beogradu je bilo 82:79.

Kurir sport

Bonus video:

08:13

TERZA OTKRIO DA LI NAVIJA ZA PARTIZAN, KAD IGRA PROTIV STRANACA: Progovorio i kog bi igrača uzeo da pojača Zvezdu ŠOKIRAO IZJAVOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track