OGLASILA SE UNIJA TRENERA ZBOG VREĐANJA ATAMANA U BEOGRADU I PORUČILA: Vreme je za promene!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

REAKCIJA

OGLASILA SE UNIJA TRENERA ZBOG VREĐANJA ATAMANA U BEOGRADU I PORUČILA: Vreme je za promene!

Košarka -

Vređanje koje je u Beogradu na utakmici Crvena zvezda - Efes doživeo trener gostujuće ekipe Ergin Ataman, izazvalo je reakciju i borda trenera Evrolige.

Njiihovo saopštenje vam prenosimo u celosti:

"Bord trenera Evrolige razume da navijači širom kontinenta čine naš sport jedinstvenim. Međutim, svi košarkaški deoničari, uključujući i navijače, takođe moraju da shvate da je u današnje vreme poštovanje prema svima koji su uključeni u igru više nego ključno.

Crvena zvezda, Efes, Evroliga
foto: @starsport

Uvrede bilo koje vrste ne pripadaju sportu. Ono što se desilo u Beogradu protiv našeg člana Ergina Atamana i svim drugim članovima u drugim arenama trebalo bi da bude neprihvatljivo po bilo kom standardu. Isto takođe nije prihvatljivo čuti psovke na račun sudija u Kaunasu ili na račun čelnika Evrolige u više arena.

Ovo je čvrst stav koji odražava stavove svih članova i odnosi se na sve koji su deo igre, uključujući igrače, sudije, pa čak i samu ligu. Potpuno smo svesni mentaliteta i sportske kulture koji su decenijama smatrali takvo ponašanje navijača prihvatljivim i čvrsto osećamo da je vreme za promene - navodi se u saopštenju borda trenera Evrolige.

Svetislav Pešić, Ergin Ataman
foto: @starsport

Podsetimo, Ataman je protestvovao protiv sudijskih odluka, a u jednom momentu, turski trener je izazvao bes kod domaćih navijača.

U tim momentima, sa tribina se čulo:

- Fu*k you Ataman.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track