KREĆE RAT SAOPŠTENJIMA! Oglasio se Partizan: Incident Petrušev-Lesor? To je nešto što se dešava, reakcija našeg igrača NEPRIMERENA
Foto: Nenad Kostić

SAOPŠTENJE

KREĆE RAT SAOPŠTENJIMA! Oglasio se Partizan: Incident Petrušev-Lesor? To je nešto što se dešava, reakcija našeg igrača NEPRIMERENA

Košarka -

KK Crvena zvezda oglasila se žestokim saopštenjem, a nešto ranije oglasili su se i crno-beli.

Saopštenje vam prenosimo u celosti:

"Dan nakon velikog preokreta i pobede protiv Crvene zvezde u punoj Štark areni, čime je naš klub ostao sam na prvom mestu AdmiralBet ABA lige, Partizan želi da javno istakne nekoliko važnih stvari:

Verna podrška navijača je ponos Kluba i ona nedvosmisleno čini Partizan jedinstvenim u svetu. Ipak, sinoć su se u Štark areni videle i čule stvari kojima nije mesto na sportskim borilištima. Ružne reči i ubacivanje predmeta u teren nisu nešto za šta se Partizan zalaže i Klub će sigurno sprovesti istragu da utvrdi ko je šta ubacivao na parket.

derbi, košarkaški derbi
foto: Zorana Jevtić

Incident koji se dogodio na kraju utakmice između Matijasa Lesora i Filipa Petruševa jeste nešto što se na sportskim borilištima dešava, ali smatramo da je reakcija našeg igrača neprimerena i prenagljena. Bez obzira na to šta je dolazilo sa druge strane, igrač Partizana ne sme da reaguje na taj način i Klub će u skladu sa internim disciplinskim pravilnicima koje su svi igrači potpisali sprovesti sa Matijasom propisanu proceduru. Svakako, Partizan će učiniti sve da njegovi igrači više nikada ne učestvuju u incidentima i bez obzira da li su isprovocirani ili ne, uvek budu primer sportskog i viteškog ponašanja.

KK Partizan apeluje na javnost da ipak pokaže određeno razumevanje za uzavrele strasti na sportskom terenu. Kao Klub, razumemo želju kod Lesora, Petruševa i nekolicine drugih momaka kod koji su sinoć sevale iskre, ali želimo da u budućnosti sve ostane u okvirima fer-pleja, kako fizičkog tako i verbalnog.

Verujemo da je puna dvorana i rekord ABA lige samo uvod u još spektakularnih utakmica ove sezone. Učinimo svi zajedno da to budu predstave za primer", piše u saopštenju crno-belih.

derbi, košarkaški derbi
foto: Nenad Kostić

Podsetimo, u derbiju 21. kola regionalne Jadranske lige košarkaši Partizana pobedili su, kao domaćini, Crvenu zvezdu sa 92:81 (13:24, 21:24, 29:18, 29:15) i preuzeli prvo mesto sa jednim porazom manje od crveno-belih.

U neverovatnoj utakmici Partizan je do 19. pobede stigao nakon što je u prvom poluvremenu zaostajao čak 20 koševa, dok je Zvezda uspela da ponovi izdanje od pre četiri dana iz Atine, kada je protiv Panatinaikosa imala 16 poena prednosti, da bi na kraju ubedljivo izgubila.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track