EVROPSKI I SVETSKI ŠAMPION SE OPROSTIO OD VELIKANA KNJIŽEVNOSTI: Zbogom dragi moj komšija i kolega!
Foto: Printskrin/Facebook

prijatelji zauvek

EVROPSKI I SVETSKI ŠAMPION SE OPROSTIO OD VELIKANA KNJIŽEVNOSTI: Zbogom dragi moj komšija i kolega!

Košarka -

Smrt Dragoslava Mihailovića, velikog srpskog književnika i akademika, potresla je domaću javnost.

Dragoslav Mihailović
foto: Dragana Udovičić

Proteklih dana mnogi su se opraštali od velikana pisane reči i autora kultnih romana "Petrijin venac", "Čizmaši", "Kad su cvetale tikve", "Goli otok", "Crveno i plavo", "Gori morava"... Tako je i Dejan Koturović, poznati srpski košarkaš, svetski i evropski šampion sa A timom iz Amerike i Grčke, našao reči da se poslednji put pozdravi da Dragoslavom Mihailovićem.

- Zbogom dragi moj komšija i kolega - napisao je Dejan Koturović uz emotikone srca i pozdrava, te zajedničku fotografiju sa Dragoslavom Mihailovićem iz Univezitetskog parka.

Dejan Koturović i Dragoslav Mihailović družili su se baš u Univerzitetskom parku, jer obojica žive u blizini. Očigledno su imali dosta zajedničkih tema, po onome što je napisao čuveni košarkaš.

Dragoslav Mihailović biće sahranjen u četvrtak 16. marta, u 14.00 časova, u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu. Opelo će biti služeno u Hramu Svetog Nikole sa početkom u 13.30 časova.

Neverovatno, Dragoslava Mihailovića, sužnja sa Golog otoka, sahraniće pored četiri upravnika tog velikog kazamata za Srbe u Titovoj Jugoslaviji - Vladimira Rolovića, Vojislava Biljanovića, Ante Raštegorca i Nikole Bugarčića.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track