VILDOZA BI DA OSTANE U ZVEZDI, ALI DA LI JE ON ZVEZDI POTREBAN? Surovi put Argentinca u Beogradu! Šta se zapravo desilo sa Lukom?
Foto: Starsport

VELIKI PAD

VILDOZA BI DA OSTANE U ZVEZDI, ALI DA LI JE ON ZVEZDI POTREBAN? Surovi put Argentinca u Beogradu! Šta se zapravo desilo sa Lukom?

Košarka -

Luka Vildoza je u ekspresnom roku uspeo da oduševi navijače Crvene zvezde Meridianbet nakon što je na početku sezone stigao na Mali Kalemegdan.

Energija koju je done ekipi, uz dobre odluke na terenu, nezaustavljive prodore, sposobnost da pogodi sa distance i mogućnost da kreira napade svrstali su ga među najbolja pojačanja u zadnjih nekoliko godina.

Međutim, Argentinac kojeg gledamo proteklih nedelja, može da se kaže i meseci, kao da nije isti igrač i ne liči na čoveka koji je osvojio nagradu MVP Evrolige za mesec decembar.

Na utakmici protiv Barselone odigranoj u Beogradu 30. decembra doživeo je povredu u prvoj četvrtini. Zbog toga nije igrao na naredne dve utakmice, a vratio se 12. januara.

Luka Vildoza
foto: Starsport

Protiv Monaka i Žalgirisa je postigao po devet poena, zatim je u porazu od Partizana bio najefikasniji sa 26 poena, a nakon toga je na gostovanju Virtusu postigao 20 poena.

Ali u poslednje vreme Vildoza nije uspeo da pronađe svoju igru. Čini se da je od onog samopouzdanja ostala samo trunka i da to najviše utiče na beka.

Surovo zvuči, ali je istina, Argentinac je bio igrač koji je u stanju sam da donese pobedu, a trenutno donosi više štete nego koristi, o čemu govore i brojke. I to u trenutku kada Nemanja Nedović zbog povrede ne može da pruži najbolje partije i kada je tim, takođe zbog povrede ostao i bez Ognjena Dobrića, još jednog važnog igrača za napad Zvezde.

Na poslednjih sedam utakmica, Vildoza je drastično pokvario svoju ovosezonsku statistiku.

Poručio je nedavno, nakon što se pojavila informacija da Panatinaikos želi da ga dovede ovog leta, da je njegova želja kada je reč o sledećoj sezoni vezana za Beograd. Međutim, ukoliko se ne vrati na "fabrička podešavanja", pitanje je da li crveno-belima treba ovakav igrač.

Puno se pričalo i pisalo u medijima i na društvenim mrežama o ljubavnom statusu Argentinca. Pojavio se dobro poznati snimak iz provoda, nakon toga je Luka raskinuo sa devojkom, a navijači su ga ubrzo spojili sa pevačicom Teodorom Džehverović zbog međusobnog "praćenja" na Instagramu. Nedugo nakon toga, ona se pojavila na večitom derbiju u ABA ligi, a taj potez nije pomogao da se navijači i njihova nagađanja utišaju.

U svakom slučaju, pred vama je prikazan pad u brojkama Luke Vildoze.

Poeni po utakmici:

Ukupno: 13,1 poena

Poslednjih sedam utakmica: 9,9 poena

Procenat šuta:

Ukupno: 43,6 odsto

Poslednjih sedam utakmica: 34,3 odsto

Asistencije po utakmici:

Ukupno: 3,7 asistencija

Poslednjih sedam utakmica: 3 asistencije

Indeks korisnosti po utakmici:

Ukupno: 12,3

Poslednjih sedam utakmica: 6,6

Treba napomenuti da je u datom periodu, u porazu od Bajerna imao 18 poena uz pet asistencija, ali je pre toga u Berlinu imao šest izgubljenih lopti, koliko je imao i u petak protiv Barselone kada je uspeo da završi meč sa indeksom korisnosti u minusu.

Šta god da je problem ili razlog pada, Vildozi je potrebno da se resetuje što pre, jer Zvezdi predstoji važan deo sezone, a rezultati u poslednje vreme su pokazali da je "stari" Luka i te kako potreban ovom timu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja