ZARADIO SILNE MILIONE, A VOZI AUTO STAR 26 GODINA! Luda priča o najvećoj NBA škrtici: Koristi besplatne KUPONE za brzu hranu!
Foto: AP

KAKAV ČUDAK

ZARADIO SILNE MILIONE, A VOZI AUTO STAR 26 GODINA! Luda priča o najvećoj NBA škrtici: Koristi besplatne KUPONE za brzu hranu!

Košarka -

Superstar Los Anđeles Klipersa, Kavaj Lenard, definitivno je najštedljiviji milioner u NBA ligi.

U svojoj izuzetno bogatoj karijeri, bivši NBA šampion zaradio je neviđeno bogatstvo. Samo od ugovora do sada se na njegov račun slilo gotovo 200 miliona dolara, ali to ga nije promenilo. Ostao je skroman i jednostavan, kakav je i bio pre nego što je postao bogat i slavan.

Američka javnost bila je u potpunom šoku kada je 2016. godine isplivao snimak na kome se moglo videti da Lenard i dalje vozi automobil koji je imao u srednjoj školi. Momak koji je već tada imao godišnju platu u San Antoniju od 16 miliona dolara šepurio se u svom 19. godina starom Ševroletu Tahoe koji je vredeo nekih 1.300 dolara. Zanimljivo, ova "mašina" i danas je jedno od omiljenih prevoznih sredstava koje poseduje.

Kada su ga pitali da objasni zašto profesionalni sportista milioner vozi 20 godina star automobil, Lenard je odgovorio kratko i jasno:

"Ide i isplati se".

Koliko vodi računa o svakom dolaru moglo se videti i kada je potpisao sponzorski ugovor sa jednim poznatim lancem brze hrane. Lenard je dobio ogromnu sumu novca za reklamu, ali to mu nije bilo dovoljno. Košarkaš je tražio i kupone za besplatna pileća krilca. Lenard se navodno prilično uspaničio kada je izgubio kupone koje je dobio, pa je sponzor NBA košarkašu ponovo poslao gomilu kupona za besplatnu hranu.

Ovakve priče ne predstavljaju iznenađenje za ljude iz NBA koji dobro poznaju Lenarda. Oni znaju koliko je košarkaš praktičan i nezainteresovan za skupocene stvari koje obožavaju njegove kolege. Njegov bivši trener Greg Popovič jednom prilikom je otkrio:

"Njega ne zanimaju imidž i slava. On voli igru, ostalo ignoriše".

Naravno, to ne znači da Lenard uopšte ne troši svoje ogromno bogatstvo i da i dalje živi u malom stanu. Iako svoju 26 godina staru "mašinu" i dalje ponosno vozi, pazario je i nekoliko skupocenih limuzina u međuvremenu. Takođe, pre nekoliko godina izdvojio je 13,3 miliona dolara za vilu u San Dijegu, gde je pohađao koledž. On smatra da su nekretnine pametna investicija, jer im vrednost ne pada, već se uvećava kako godine prolaze.

Podsetimo, Lenard ima četvorogodišnji ugovor sa Klipersima vredan 176 miliona dolara.

Kurir sport/CNBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track