BOGDAN SIPAO TROJKE - ATLANTA POSLE DRAME SRUŠILA DALAS: Tragičar Dončić promašio šut za pobedu! Hoksi overili plej-in! (VIDEO)
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

BOGDAN SIPAO TROJKE - ATLANTA POSLE DRAME SRUŠILA DALAS: Tragičar Dončić promašio šut za pobedu! Hoksi overili plej-in! (VIDEO)

Košarka -

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović imao je zapažen učinak u novom trijumfu Atlante.

Hoksi su u dramatičnom meču posle produžetka uspeli da savladaju ekipu Dalasa (132:130) i tako overila plej-in.

Atlanta je trenutno deveta na tabeli u Istočnoj konferenciji sa skorom (39-39), dok je Dalas nakon sedmog poraza u poslednjih osam utakmica sve dalje od mesta koje vodi u doigravanje. Moraće ozbiljno da se pomuče kako bi se domogli plej-ina, jer trenutno zaostaju za Oklahomom jednu pobedu i dve za Minesotom.

Istina, Dalasu je na ovom meču i sreća okrenula leđa. U regularnom delu meča imali su dva slobodna bacanja na 0,4 sekunde do kraja za pobedu, ali je Mekgi pogodio samo jedno i meč je otišao u produžetak. Na 1,2 sekunde pre kraja produžetka Luka Dončić je imao šut za pobedu, ali je i on promašio.

Srpski as Bogdan Bogdanović pogodio je četiri trojke na, završio meč sa 16 poena za nešto više od 25 minuta na parketu uz procenat šuta iz igre ispod 50 odsto (6/14). Bogdan je zabeležio i dva skoka i dve asistencije

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dedžounte Mari sa 25 poena. Jedna manje imao je Tre Jang koji je dodao i 12 asistencija, dok su Džon Kolins (18 poena, 10 skokova) i Klint Kapela (14 poena, 11 skokova) ostvarili dabl-dabl učinak.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Irving sa 41 poenom, dok je tragičar Dončić ubacio 22 poena (8/21 šut iz igre).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track