PARTIZAN VEČERAS NAVIJA ZA MAKABI I ASVEL: Crno-beli čekaju RASPLET, pa mogu da slave prolaz u top 8 Evrolige!
Foto: Starsport©

EVROLIGA

PARTIZAN VEČERAS NAVIJA ZA MAKABI I ASVEL: Crno-beli čekaju RASPLET, pa mogu da slave prolaz u top 8 Evrolige!

Košarka -

Košarkaši Partizana i svi navijači crno-belih večeras će pomno pratiti rezultate iz Kaunasa i Vitorije, a ako se desi ono što priželjkuju, odmah mogu početi da slave prolaz u top 8 Evrolige!

U slučaju da Žalgiris kod kuće pretrpi poraz od Makabija ili ako Asvel iznenadi Baskoniju, sve će biti gotovo, više neće postojati ni teoretska šansa da četa Željka Obradovića ne ostvari fenomenalan uspeh. Ovome je i te kako doprinela činjenica da Partizan ima bolji međusobni skor sa litvanskim i španskim klubom, a to je praktično jedna pobeda više.

Partizan - Barselona, KK Partizan, Evroliga
foto: Nenad Kostić

Međutim, problem je u tome što Žalgiris i Baskonija igraju kod kuće i što će podrška navijača u za njih odlučujućim mečevima biti gromoglasna. Posebno u Kaunasu, gde Žalgiris ove sezone ionako igra sjajno. Ipak, imaće prilično težak zadatak pošto se Makabi nalazi u sjajnoj formi - ekipa Odeda Kataša ima šest vezanih pobeda, a u prošlom kolu su rasturili Virtus igrom s kojom s pravom konkurišu za fajnal-for.

Dakle, u Žalgirio areni crno-beli bi realno mogli da se nadaju kiksu jednog od konkurenata. Jer teško je očekivati da će Baskonija propustiti šansu u meču sa Asvelom, koji je poslednji na tabeli i nema poseban motiv. Žalgiris u poslednjem kolu gostuje Bajernu, a Baskonija Olimpijakosu, što je i te kako veliki izazov.

Žoc, Željko Obradović
foto: Starsport©

Četa Željka Obradovića svakako konce plej-ofa drži u svojim rukama. Čak i da pomenuta dva rivala ostvare sve pobede do kraja, Partizanu bi bio dovoljan jedan trijumf - sutra u Monaku ili u poslednjem kolu, kada u Štark arenu stiže Panatinaikos. Nema sumnje da je protiv Grka nekadašnji šampion Evrope apsolutni favorit i da će atmosfera biti više nego paklena.

(Kurir sport/Predrag Gajić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track