PUNI SE KASA - PARTIZAN ZARADIO BOGATSTVO PLASMANOM U TOP 8: Evo koliko crno-beli dobijaju od Evrolige posle VELIKOG USPEHA
Foto: Shutterstock, screenshot

EVROLIGA

PUNI SE KASA - PARTIZAN ZARADIO BOGATSTVO PLASMANOM U TOP 8: Evo koliko crno-beli dobijaju od Evrolige posle VELIKOG USPEHA

Košarka -

Košarkaši Partizana plasirali su se u plej of Evrolige, pošto su u Monte Karlu, u 33. kolu, savladali Monako sa 88:84. Partizan će, bez obzira na ishod utakmice poslednjeg kola protiv Panatinaikosa, biti među osam najboljih, a u zavisnosti od ostalih rezultata može biti peti, šesti ili sedmi.

KK Partizan
foto: Starsport©

Do velikog podviga crno-beli su stigli posle serije najtežih utakmica, jer su u poslednja četiri kola igrali protiv četri najbolja tima u Evroligi - Olimpijakosa, Barselone, Reala i Monaka. U tim duelima izabranici Željka Obradovića ostvarili su tri pobede, čime su stekli neophodno samopouzdanje uoči četvrtfinala, kada će se odlučivati o učesnicima završnog turnira u Kaunasu.

Željko Obradović, Partizan
foto: @starsport

Pored plamana u Top 8, ostavili su uspeh i na finansijskom polju. Evroliga će im za sve ovo isplatiti najmanje 584.466 evra ukoliko osvoji sedmo mesto, a nije nemoguće da crno-beli zauzmu i peto što bi im onda donelo 712.500 evra.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track