BORAC DOČEKUJE CRVENU ZVEZDU Mijatović: Moramo da pokušamo da sami rešimo svoj problem
Foto: Starsport©

ABA LIGA

BORAC DOČEKUJE CRVENU ZVEZDU Mijatović: Moramo da pokušamo da sami rešimo svoj problem

Košarka -

Trener košarkaša Borca Dejan Mijatović rekao je da su pred njegovom ekipom dva velika izazova u ABA ligi i istakao da čačanski tim ne može da se oslanja na rezultate drugih timova već da mora da pokuša da "sam reši svoj problem".

"Prvo nam u goste dolazi Crvena zvezda, pa onda idemo u Podgoricu gde ćemo igrati protiv Budućnosti. To će biti veliki izazovi za momke i mene", rekao je Mijatović, prenosi klub.

Košarkaši Borca dočekaće ekipu Crvene zvezde, u utakmici 25. kola ABA lige.

Pošto je MZT pobedio u Splitu, a u poslednjoj rundi igra kod kuće protiv Cibone, računica je za Borac jasna - mora da ostvari jednu pobedu u poslednja dva kola kako bi izbegao poslednju poziciju.

"Iskren da budem, ne znam šta bih rekao. Split je bio fenomenalan protiv nas, svaku loptu koju je poslao ka košu završila je na dnu mrežice, a protiv MZT-a nije bio ni blizu te partije. Ali, ne možemo da se oslanjamo na rezultate drugih timova, moramo da pokušamo da sami rešimo svoj problem", rekao je Mijatović.

Govoreći o prvom narednom rivalu, ekipi Crvene zvezde, Mijatović je naveo da su crveno-beli "izraziti favoriti".

"Uz Partizan, ona je glavni konkurent za osvajanje lige. Igra izuzetnu košarku od kada je tim preuzeo Duško Ivanović. On je postavio dobar temelj, vidi se to u pristupu, energiji, načinu na koji ekipa igra. Otkako je u tim stigao Kampaco, roster je dodatno ojačan, tako da Crvena zvezda ima možda i najbolje bekove u Evropi", rekao je Mijatović.

Po njegovim rečima, utakmica protiv Crvene zvezde njegovom timu predstavlja veliko zadovoljstvo.

"Kada se igra protiv takvog protivnika nema pritiska, ali postoji odgovornost da se pokažemo u najboljem svetlu. Želimo da probamo da pariramo u mnogim stvarima. To je bitno momcima i meni", rekao je Mijatović.

On je rekao da igrači Crvene zvezde imaju izuzetan pristup igri, posebno u odbrani, da su vrlo energični i da uvek izlaze na prvi pas.

"Moramo se adaptirati, posebno u organizaciji napada. Takođe, moramo izdržati i kontakt, jer su igrači Crvene zvezde fizički snažni. Sve u svemu, očekujem lepu utakmicu za sve aktere, a jedino što mi želimo da se predstavimo na dobar način publici u Čačku", zaključio je Mijatović.

Utakmica Borac - Crvena zvezda na programu je sutra od 19.30.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track