SKANDAL POTRESA NBA! Dončić igrao meč koji je njegov tim NAMERNO IZGUBIO?! Pokrenuta istraga, a poznato je šta se krije iza svega
Foto: Profimedia

PROBLEM

SKANDAL POTRESA NBA! Dončić igrao meč koji je njegov tim NAMERNO IZGUBIO?! Pokrenuta istraga, a poznato je šta se krije iza svega

Košarka -

Protiv ekipe Dalas Maveriks pokrenuta je istraga zbog sumnji da su namerno izgubili utakmicu protiv Čikago Bulsa.

Tim koji već nekoliko godina predvodi Luka Dončić mogao bi da se nađe u velikom problemu, a još uvek nije poznato kako bi mogla da izgleda potencijalna kazna.

Dalas je od Čikaga poražen rezultatom 115:112, na terenu nije bilo Kajrija Irvinga i još nekih važnih igrača, dok je Luka Dončić odigrao samo 12 minuta.

"NBA je danas započela istragu o činjenicama i okolnostima u vezi sa odlukama Dalasa o sastavu i ponašanju, u vezi sa sinoćnom utakmicom Čikago - Dalas, uključujući motive koji stoje iza toga", rekao je portparol lige Majk Bas, a sve je objavljeno na zvaničnom sajtu NBA.

A kada je reč o motivu, deluje da je prilično jasno zbog čega bi ekipa iz Teksasa želela da izgubi.

Dalasu je za plasman u plej-in turnir bilo potrebno da pobedi Čikago, zatim i San Antonio u poslednjoj utakmici ligaškog dela i da isprati rezultat utakmcie između Oklahome i Memfisa, gde bi bio potreban poraz Oklahome.

Međutim, gazda Maveriksa, Mark Kjuban, dao je instrukcije treneru Džejsonu Kidu, da protiv Bulsa ne igra u punom pogonu.

U NBA veruju da se sve to desilo zbog procene Dalasa da im se više isplati da ne uđu u plej-in, odnosno da ne budu među prvih 10 ekipa u Zapadnoj konferenciji jer bi im lošiji plasman doneo mogućnost da na narednom draftu dobiju jednog od prvih 10 pikova.

Još pre početka sezone komesar NBA, Adam Silver, govorio je kako liga neće trpeti "tankovanje", odnosno ono za šta je Dalas optužen.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track