LUDILO U ČAČKU: POSLE NEVIĐENE DRAME ZVEZDA SRUŠILA BORAC! Kampaco promašio ŠEST slobodnih bacanja u drugom poluvremenu
Foto: Aba liga / Borac / Duško Radišić

aba liga

LUDILO U ČAČKU: POSLE NEVIĐENE DRAME ZVEZDA SRUŠILA BORAC! Kampaco promašio ŠEST slobodnih bacanja u drugom poluvremenu

Košarka -

Posle velike borbe Crvena zvezda je pobedila Borac u Čačku sa 87:82 u meču 25. kola Aba lige.

Crveno-beli su vodeli u većem delu utakmice (u finišu trećeg kvartala imali su i plus 16), ali su na kraju umalo sve to prokockali.

Borac je došao na tri poena minus, ali nije iskoristio dva napad. Jedan od njih, po Čačanima, bio je sporan.

Naime, domaći su se žalili na jednu odluku sudija u finišu meča, kada su zahtevali od arbitara da provere da li je bila silazna putanja prilikom jednog šuta, ali se nije gledao snimak te situacije.

Gotovo neverovatno zvuči podatak da je Kampaco promašio šest slobodnih bacanja u drugom poluvremenu utakmice... Argentinac je bez obzira na to bio najefikasniji sa 22 poena. Izveo je 19 "penala", a pogodio 13.

Borac posle ovog poraza nalazi se u jako teško situaciji i potrebna im je pobeda u poslednjem kolu na gostovanju Budućnosti kako bi ostali u ligi. Još jedna varijanta odgovara Čačanima, a to je da Cibona slavi u Skoplju. Čini se - jako teška misija pred timom Dejana Mijatovića.

Borac
foto: Aba liga / Borac / Duško Radišić

Evo kako je izgledao tok meča:

Kraj utakmice. Pobeda Crvene zvezde.

Penal završnica u kojoj gosti održavaju prednost.

40. minut, 80:83 - Novaković pogađa za tri! A, zatim, Nedović promašuje. Čačani nisu iskoristili napad za potpuni povratak... Pa, su faulirali Kampaca koji je pogodio dva bacanja.

39. minut, 77:83 - Nedović pogađa dva bacanja. Do kraja meča 60 sekundi.

39. minut, 77:81 - Velika šansa za Borac! Gagić je bio na ziceru, Nedović mu je izbio loptu, sudije ništa nisu svirale... Bila je to šansa da domaći dođu na posed minusa.

39. minut, 75:81 - Gagić siguran za dva, a greška u odbrani igrača domaćina i faul nad Kampacom pri šutu za tri poena, čini se rešavaju utakmicu. Kampaco je pogodio jedno od tri bacanja.

38. minut, 73:80 - Radonjić ubacuje dva penala, ali Kampaco pogađa za dva.

37. minut, 71:78 - Hejl pogađa za tri i donosi Borcu samo minus pet, ali Mitrović brzo uzvraća.

35. minut, 64:74 - Luka Mitrović pogađa treći put na ovom meču, a da je uz to fauliran.

34. minut, 64:72 - Poslednje atome snage daju košarkaši domaćeg tima, imaju veliku podršku sa tribina, ali je razlika i dalje velika u korist gostiju.

4. ČETVRTINA

Kraj treće četvrtine - 50:64. Rutinski gosti odrađuju posao u Čačku. Čini se da igraju tačno koliko im je potrebno za pobedu. Petrušev je ubacio 14 poena, a Kampaco jedan manje.

28. minut, 48:64 - Petrušev ima sjajno! Dominira pod oba obruča i čini se da stavlja tačku na nade Čačana da mogu do čuda.

26. minut, 46:60 - Borac dolazi do igre u panadu, ali uzalud. Zvezda se baš raspucala u napadu. Tečno izgleda igra evroligaša u ovim momentima.

23. minut, 40:51 - Zvezda ima sve veću prednost. Petrušev i Kampaco igraju veoma dobro u ofanzivi, a Čačani nemaju rešenja kako da ih zaustave.

3. ČETVRTINA

Poluvreme - 34:42. Izjednačen meč do finiša prvog poluvremena kada je Zvezda zahvaljujući individualnom kvalitetu Kampaca došla do osetnije prednosti. Vodio je Borac tri minuta pre kraja prvog dela igre 32:29, ali od tog momenta su izabranici Duška Ivanovića "dodali gas" i stvorili zalihu posle 20 minuta igre. Kampaco je na 11 poena i tri asistencije.

Dok je pauza pročitajte:

Borac
foto: Aba liga / Borac / Duško Radišić

19. minut, 34:37 - Kritike Ivanovića su urodile plodom, pa Zvezda posle minuta odmora deluje daleko angažovanije.

16. minut, 32:29 - Borac igra kvalitetno u ovim momentima. Boldvin je odličan. Čačani su u vođstvu. Tajm aut je morao da uzme Ivanović.

15. minut, 28:28 - Očekivali smo dosta više. Spor tempo, dosta prekršaja, jedino što imamo do sada je egal po pitanju poena.

12. minut, 21:25 - Ništa novo na parketu. Veliki broj slobodnih bacanja na obe strane i prednost Zvezde.

2. ČETVRTINA

Borac
foto: Aba liga / Borac / Duško Radišić

Kraj prve četvrtine - 17:19. Vratio se domaćin potpuno u igru. Hejl i Lešić bili su sigurni sa linije za jedan poen. Veliki broj slobodnih bacanja u prvom kvartalu na obe strane.

9. minut, 11:19 - Kampaco je sjajan! Ubacio je već sedam poena i za njega domaći nemaju rešenje. Radonjić za tri i Lešić sa "penala" postižu poene za Borac.

7. minut, 6:11 - Borac mora mnogo bolje, ako želi da napravi čudo na ovom meču. Potpuno neorganizovani su Čačani u napadu. Kampaco šutira slobodna bacanja 4/4.

5. minut, 4:7 - Dominira Zvezda pod košem (Kuzmić, Martin i Petrušev), dok domaći se oslanjaju na dalekometražne hice.

3. minut, 0:3 - Nešto slabiji početak utakmice. Dosta promašaja na obe strane.

1. ČETVRTINA

Izuzetno bitna utakmica igra se večeras u Čačku gde Borac dočekuje Crvenu zvezdu u meču 25. kola Aba lige.

Pošto je MZT pobedio u Splitu, a u poslednjoj rundi igra kod kuće protiv Cibone, računica je za Borac jasna - mora da ostvari jednu pobedu u poslednja dva kola kako bi izbegao poslednju poziciju.

Sa druge strane, Zvezdi je potrebna pobeda da bi ostala u trci za pol pozicijom.

Trener domaćina Dejan Mijatović je da su pred njegovom ekipom dva velika izazova u ABA ligi i istakao da čačanski tim ne može da se oslanja na rezultate drugih timova već da mora da pokuša da "sam reši svoj problem".

"Prvo nam u goste dolazi Crvena zvezda, pa onda idemo u Podgoricu gde ćemo igrati protiv Budućnosti. To će biti veliki izazovi za momke i mene", rekao je Mijatović

Dejan Mijatović
foto: Starsport©

"Iskren da budem, ne znam šta bih rekao. Split je bio fenomenalan protiv nas, svaku loptu koju je poslao ka košu završila je na dnu mrežice, a protiv MZT-a nije bio ni blizu te partije. Ali, ne možemo da se oslanjamo na rezultate drugih timova, moramo da pokušamo da sami rešimo svoj problem", rekao je Mijatović.

Govoreći o prvom narednom rivalu, ekipi Crvene zvezde, Mijatović je naveo da su crveno-beli "izraziti favoriti".

"Uz Partizan, ona je glavni konkurent za osvajanje lige. Igra izuzetnu košarku od kada je tim preuzeo Duško Ivanović. On je postavio dobar temelj, vidi se to u pristupu, energiji, načinu na koji ekipa igra. Otkako je u tim stigao Kampaco, roster je dodatno ojačan, tako da Crvena zvezda ima možda i najbolje bekove u Evropi", rekao je Mijatović.

Po njegovim rečima, utakmica protiv Crvene zvezde njegovom timu predstavlja veliko zadovoljstvo.

"Kada se igra protiv takvog protivnika nema pritiska, ali postoji odgovornost da se pokažemo u najboljem svetlu. Želimo da probamo da pariramo u mnogim stvarima. To je bitno momcima i meni", rekao je Mijatović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track