ZDRAVLJE I ČAČAK IZBORILI OPSTANAK: Traži se još jedan putnik u niži rang, tri ekipe poravnate na vrhu
Foto: KLS

KLS

ZDRAVLJE I ČAČAK IZBORILI OPSTANAK: Traži se još jedan putnik u niži rang, tri ekipe poravnate na vrhu

Košarka -

Košarkaši Dunava su porazom od Slobode 93:68 u 29. kolu Košarkaške lige Srbije i definitivno su izgubili sve šanse za opstanak, pa se u sledećoj sezoni neće takmičiti u KLS.

Sa druge strane Zdravlje i Čačak su uspeli da sačuvaju prvoligaški status, dok je Kolubara pobedom nad ekipom Vršca obezbedila šansu da se u poslednjem kolu u direktnom duelu sa Novim Pazarom bori za opstanak.

Zdravlje je bilo pred velikim iskušenjem, jer je za opstanak moralo da pobedi Zlatibor. Ali, pred oko hiljadu veoma bučnih navijača Leskovčani su uspeli. Lider je pao u Dubočici - 87:78, a domaći umeli da proslave veliku pobedu. Ka njoj su ih vodili Morgan (26 poena i 7 sk) i Blekvel (22 poena i 5 skokova), dok su u Zlatiboru raspoloženiji od ostalih bili Ponjavić (16 poena i 12 skokova) i Marko Tejić (13 poena).

Na krilima Grušanovića (21 poena) i Stojčića (18 poena), Kolubara je savladala Vršac – 100:85 i uhvatila poslednju slamku spasa u borbi za opstanak. Sa druge strane, Vrščane su predvodili Agoč (18 poena) i Radović (15).

Na oproštaju Radenka Pilčevića od košarke, Čačak je pred svojim navijačima pobedio Novi Pazar – 90:71 i matematički obezbedio mesto u KLS i za narednu sezonu. Bila je to najbolja partija momaka sa Morave u ovoj sezoni, i došla je u pravom trenutku. Denijels (27 poena) i Ćurčić (17) bili su motor tima iz Čačka. Tejli sa 18 i Brunčević sa 14 nosili su Novi Pazar, ali to nije bilo dovoljno za pobedu, pa će Pazarci morati u poslednjem kolu da se spašavaju.

Osim borbe za opstanak veoma je uzbudljivo i u vrhu. Pred poslednje kolo tri ekipe su izjednačene u vrhu, a Zlatiboru i Spartaku priključila se Vojvodina koja slavila protiv OKK Beograda 87:84. Novosađane je ka trijumfu poveo Dušan Beslać koji je ubacio 32 poena, imao devet skokova, a Gaćeša je dodao 13. OKK Beograd, koji je serijom 16:0 u poslednjem periodu najavio preokret, predvodili su Miljenović (22 poena) i mladi Topić (21 poen, po 6 skokova i asistencija). Obojica su imala šansu da meč odvedu u produžetak, nisu uspeli i Vojvodina je zasluženo trijumfovala.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Metalac – Sloga 84:73, Tamiš – Mladost 99:81, Dinamik – Spartak 83:78.

Sa skorom 21-8, u vrhu tabele su poravnati Zlatibor, Spartak i Vojvodina. Dok je u donjem delu Dunav sa samo 8 pobeda iz 29 kola poslednji, Kolubara ima pobedu više, ali je u zoni ispadanja. Dok Zdravlje i Novi Pazar pred poslednje kolo imaju po 10 pobeda.

U poslednjem kolu igraju: Zlatibor – Čačak 94, Novi Pazar – Kolubara, Vršac – Tamiš, Sloga – Zdravlje Leskovac, Mladost – Vojvodina, Dunav – Dinamik, OKK Beograd – Sloboda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track