NIKOLA JOKIĆ JEDAN OD NAJPRODAVANIJIH U NBA LIGI: Dres srpskog košarkaša sve traženiji u Americi, ali i celom svetu!
Foto: Printskrin/NBA, AP David Zalubowski

marketinški potencijal

NIKOLA JOKIĆ JEDAN OD NAJPRODAVANIJIH U NBA LIGI: Dres srpskog košarkaša sve traženiji u Americi, ali i celom svetu!

Košarka -

Nikola Jokić jedan je od najpopularnijih košarkaša u NBA ligi. Dvostruki MVP i prva zvezda Denvera nalazi se u samom kremu najjače lige na svetu.

Nikola Jokić
foto: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

Prema podacima iz Amerike koje je objavio portal "NBA central" Nikola Jokić ima ogroman marketinški potencijal, što se najbolje ogleda u prodaji dresova sa njegovim prezimenom i popularnošću na društvenim mrežama.

Nikola Jokić
foto: Printskrin/NBA

Stručnjaci za reklame iz Amerike izračunali su da je Nikola Jokić trenutno na 12. mestu liste košarkaša čiji su dresovi najprodavaniji u NBA ligi. U januaru, rođeni Somborac nije bio ni među 15.

Nikola Jokić
foto: Printskrin/NBA

Ako se u obzir uzme da Nikola Jokić igra za Denver, ekipu koja nije uopšte popularna u Americi i koja je do njegove pojave uglavnom beležila skromne rezultate, jasno je o kakvom se napretku radi. Na zvaničnom sajtu NBA lige, u delu za prodaju dresova "NBA store" u ponudi je čak sedam dresova Nikole Jokića. A, njihova cena kre}e se u rasponu od 76, 92, 96, 102, 108 i 120 dolara.

Nikola Jokić
foto: Printskrin/NBA

Zanimljivo, Nikola Jokić bolje je plasiran od svog najvećeg konkurenta Džoela Embida iz Filadelfije, u borbi za ovogodišnju MVP titulu regularnog dela NBA lige.

Najbolji u konkurenciji prodaje dresova jeste najpopularniji košarkaš NBA lige i član planetarno omiljenih i rasprostranjenih Los Anđeles Lejkersa - Lebron Džejms. Drugi je as Golden stejta Stef Kari, treći prva zvezda Bostona Džejson Tejtum, četvrti košarkaš Minesote Janis Adetokunbo i peti Luka Dončić iz Dalasa.

Nikola Jokić
foto: Printskrin/NBA

Popularnost Nikole Jokića raste svakim danom i na društvenim mrežama, pa je očigledno da se njegovo ime sve više i više klikće. Tu se Srbin nalazi na desetom mestu sa 253.000.000 pregleda. I ovde prvo mesto zauzima Lebron Džejms sa 1,3 milijardi pregleda. Drugi je Stef Kari sa 881 milionom pregleda, a treći Luka Dončić sa 736 miliona klikova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track