NAVIJAČI, PUNO VAM HVALA! Obradović se OBRATIO Grobarima nakon meča, ove reči će "pogoditi" svakog kom je crno-bela boja u srcu!
Foto: Nenad Kostić

izjava obradovića

NAVIJAČI, PUNO VAM HVALA! Obradović se OBRATIO Grobarima nakon meča, ove reči će "pogoditi" svakog kom je crno-bela boja u srcu!

Košarka -

Košarkaši Partizana regularni deo Evrolige završili su na šestoj poziciji sa 20 pobeda, nakon što su večeras u spektakularnom meču pobedili Panatinaikos.

Nakon utakmice, utiske je sumirao trener beogradskog tima, Željko Obradović.

- Zahvalio bih se navijačima na još jednoj neverovatnoj večeri. Panatinaikos je igrao odlično. Pokušali smo da se borimo. Zaigrali smo bolju odbranu u drugom poluvremenu. Igrali smo pametno i vratili se u meč. Srećan sam što smo među najboljim timovima Evrolige. Pripremaćemo se za Real Madrid u narednim nedeljama - rekao je Obradović, i potom prokomentarisao sam meč:

- Čestitam Panatinaikosu na dobroj utakmici. Opet smo imali sjajnu atmosfetiu, to je nešto neverovatno. Kad mso počeli da delimo loptu, da ne srljamo i donosimo dobre odluke tad smo prelomili meč. Ako ti ubace 26 poena za jednu četvrtinu, a ti imaš jedan faul, to pokazuje kakva je želja bila. Ušli smo nonšalantno, večeras je ničija lopta bila njihobva. Odnos skokova, tek u poslednjoj deonici smo u tom segmentu bolji. Utakmica je bila drugačija, verovatno je u glavama igrača bilo to da pobeda ne znači ništa. Ali pobedili smo. O ovome će se pričati. Ponosan sam što ćemo imati utakmicu u plej-of pred našim navijačima", rekao je Obradović.

Partizan, Panatinaikos
foto: Nenad Kostić

Najtrofejniji evropski trener ne krije zadovoljstvo posle velikog uspeha Partizana.

- Osećam se sjajno, treba da budemo ponosni. Imam atmosferu koju nema niko, podrška je neverovatna. Početak sezone je bio loš, a na kraju smo zavšili kao šesti. Srećni su što smo među osam timova u Evropi. Mi smo 16. decemba imali skor 4-9 i mogli smo da dobijemo 4-5 utakmcia, a koje smo uzgubili zbog nas samih. Došli smo da na poslednjih 21. utakmica imamo 16-5. Izuzetno sam zadovoljan. Lepo je videti tabelu i da je Partizan u Top 8. To je stvar neviđene konekcije ekipe i navijača i to je večeras pokazano, i ne samo u Beogradu, već gde god smo igrali. Mi smo tim koji imaju najmanje igrača u rosteru. Igračima sam objasnio šta nas čeka. Pričao sam o stručnom štabu i svih nas koji smo u službi tima. Mi smo na početku sezone bili bez dva igrača Alekse i Alena, Balša je igrao toliko koliko je igrao. I danas sam pokušao da dam šansu nekim igračima. Nadam se da će to shavtiti i da ćemo nastaviti da rade i da imaju veru u sebe", poručio je Obradović.

Obradović je potom rekao da je svojim košarkašima zakazao trening sutra u 12.

- Pravo da vam kažem, ja sam zakazao trening sutra u 12, da bismo pripremili Zadar, mi ćemo da se okrenemo, jer imamo izuzetno naporan put, jedini način kako je ovo moguće, jeste da već u nedelju u 06.30 budemo u avionu, što znači da ekipa treba da ustane u 4 u subotu na nedelju, sutra odradimo jedan trening, da damo informacije o Zadru, da ponovimo nešto, da ovi što su slabije igrali, da damo jedno popodne slobodno da provedu.

Partizan, Panatinaikos
foto: Nenad Kostić

U borbi za fajnal for Evrolige crno-beli će igrati protiv Real Madrida.

"Plej-of serija se počinje za 10 dana. Sa iskustvom koje imam, ne želim da pričam unapred. Napravićemo konferenciju da pričamo. Zna se šta je Real Madrid. Znamo protiv koga igramo. Zakazao sam igračima trening u 12 sutra, Zadar je nama najbitniji. Imamo izuzetno naporan put, u nedelju u pola 7 ujutru moramo da budemo na aerodromu... Nema razloga da pričamo previše o plej-of seriji, koncentracija je na ove dve utakmice, Zadar i Budućnost", rekao je Obradović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track