OVO SU ODLUKE SUDIJA: Evo ko je sve od košarkaša Reala i Partizana isključen! Da li Real na osnovu ovoga ima pravo na žalbu?
Foto: Printscreen/SK 1

Pojavili se detalji

OVO SU ODLUKE SUDIJA: Evo ko je sve od košarkaša Reala i Partizana isključen! Da li Real na osnovu ovoga ima pravo na žalbu?

Košarka -

Strasti posle druge utakmice plej-of serije Evrolige između Reala i Partizana se ne smiruju.

Kao što je poznato, minut i 40 sekundi pre kraja došlo je do opšte tuče na terenu. Sudijska trojka predvođena hrvatskim arbitrom Sretenom Radovićem odlučila je da prekine utakmicu i registruje je u korist Partizana.

Međutim, nezvanično, Real će se žaliti na ovu odluku sa nadom da može da dobije utakmicu zbog pravila. Po mišljenju Španaca, ukoliko su svi igrači Partizana isključeni, a dvojica košarkaša Reala nisu, onda Španci mogu da dobiju meč.

Kao što je poznato svaki igrač koji uđe na parket, a nije u petorci koja je u tom trenutku na terenu, automatski biva isključen. Takođe, svaki igrač iz petorke koji učestvuje u tuči zaradiće isključenje.

Na sajtu Evrolige su taksativno navedene sve kazne koje su izrekle sudije, a koje sugerišu da Real nema osnov po kome može da se promeni odluka sudija o pobedi Partizana.

U timu Partizana samo Zek Ledej nije zaradio isključene, dok na drugoj strani Serhio Ljulj nije isključen. Pored njega ni Poarije nije isključen, ali je on pre toga napustio igru zbog pet ličnih grešaka, pa ne bi mogao da nastavi utakmicu.

Ovo su dovoljni razlozi da se utakmica ne nastavi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track