NAKON DIVLJAČKOG ISPADA PROTIV PARTIZANA, JABUSELE ODIGRAO SKORO CEO MEČ: Srbi mučili Real u Madridu sve do poslednjih minuta
Foto: Printscreen

ŠPANIJA

NAKON DIVLJAČKOG ISPADA PROTIV PARTIZANA, JABUSELE ODIGRAO SKORO CEO MEČ: Srbi mučili Real u Madridu sve do poslednjih minuta

Košarka -

Geršon Jabusele, košarkaš Real Madrida koji je krvnički bacio Dantea Egzuma prilikom velike tuče na utakmici protiv Partizana, našao se od starta meča na parketu na prvoj narednoj utakmici.

Francuz je od prvog minuta igrao meč 30. kola ACB lige protiv Saragose, što znači da je Real Madrid odlučio da ga ne kazni za divljačko ponašanje na susretu protiv crno-belih.

Tada je košarkaš crno-belih zadobio povredu zbog koje nije izvesno da li će zaigrati u narednom meču.

I ne samo da se našao u protokolu za meč domaćeg prvenstva, već je i od prisutne publike dobio glasan aplauz.

Real je došao do pobede rezultatom 93:86, nakon što je posle tri četvrtine na semaforu pisalo "66:66".

Jabusele je za čak 35 minuta u igri postigao četiri poena, uz četiri skoka. Najefikasniji bili su Gabrijel Dek i Najdžel Vilijams-Gos sa po 19 poena, Džanan Musa je dodao 18, a Serhio Ljulj 17 poena.

Sa druge strane, istakao se sjajni Boriša Simanić koji je utakmicu završio sa 20 poena i osam skokova, dok je Stefan Jović postigao pet poena, uz sedam asistencija i četiri skoka.

Evroliga je odredila kazne, Jabusele će pauzirati narednih pet utakmica koje njegov tim bude igrao u Evroligi, dok će Kevin Panter propustiti dva meča, a Matijas Lesor i Gabrijel Dek po jedan.

Podsetimo, tuča je izbila nakon grubog faula Serhija Ljulja nad Kevinom Panterom.

Ljulj se takođe našao u protokolu za meč protiv Saragose, dok u timu Madriđana nema povređenog Valtera Tavaresa, ali ni Fabijana Kozera i Marija Hezonje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track