SRBIN DRŽI HRVATSKU KOŠARKU U ŠACI?! Teorija i vapaj komšija zbog MOĆNOG MENADŽERA: Postoji bojazan da će naši košarkaši...
Foto: Starsport

MIŠKO

SRBIN DRŽI HRVATSKU KOŠARKU U ŠACI?! Teorija i vapaj komšija zbog MOĆNOG MENADŽERA: Postoji bojazan da će naši košarkaši...

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Hrvatske nalazi se u lošoj situaciji, a nedavna dešavanja neće pomoći da se sve smiri.

Za selektora je postavljen Josip Sesar iako je Aco Petrović kao sportski direktor predložio da tu funkciju dobije Dario Gjergja. Petrović je nakon toga podneo ostavku, a hrvatski "Večernji list" objavio je tekst o Srbinu i mogućnosti da "agencija iz Beograda drži hrvatsku košarku u šaci".

U pitanju je Beobasket, menadžerska agencija Miodraga Miška Ražnatovića.

Zbog loših rezultata u poslednjem periodu, Hrvatska će morati da igra pretkvalifikacije za Evropsko prvenstvo protiv Irske i Luksemburga, a na pomenutom sajtu ističe se da će sve zavisiti od toga ko se odazove novom selektoru.

"Uostalom, već sada u hrvatskom košarkaškom miljeu postoji strah da bi igrači čije karijere vodi Beobasket, beogradska agencija uticajnog košarkaškog menadžera, Miodraga Ražnatovića, mogli ovo leto da imaju "prečih obaveza". Jer, Ražnatović je i menadžer otpalog kandidata Darija Gjergje i navodno mu se nimalo nije svideo izbog hrvatskog selektora".

Miško Ražnatović, Miodrga Ražnatović
foto: Starsport©

Podseća novinar "Večernjeg lista" da Beobasket zastupa NBA igrače Ivicu Zupca i Darija Šarića, kao i biveš NBA igrača, Darija Žižića, ali i ostale igrače koji bi mogli da imaju značajan uticaj na igru hrvatskog nacionalnog tima.

"Zbog toga je Petrović za vreme turnira juniorske Evrolige u Zadru razgovarao sa Ražnatovićem i zamolioga za saradnju u tom smislu. U nedavnom intevjuu za "Večernji list" Ražnatović nam je rekao da je predrasuda da menadžeri odlučuju hoće li neki igrač da igra za reprezentaciju ili ne. Živi bili pa se ovo leto u to i uverili", zaključak je "Večernjeg lista".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track