"VREME JE DA POKAŽEMO KLASU" Legendarni as otkrio ko je Partizanov veliki X FAKTOR, pa poslao SNAŽNU PORUKU Grobarima!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

evroliga

"VREME JE DA POKAŽEMO KLASU" Legendarni as otkrio ko je Partizanov veliki X FAKTOR, pa poslao SNAŽNU PORUKU Grobarima!

Košarka -

Bivši košarkaš Partizana Saša Pavlović uputio je apel navijačima beogradskog kluba da ne nasedaju na provokacije i da dostojanstveno, kao i do sada, bodre svoj voljeni klub.

Neviđena tenzija vlada pred treći okršaj Partizana i Reala u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige. Crno-beli su napravili čudo u Madridu, dva puta su srušili kraljevski klub i sada ih samo jedan trijumf deli od nestvarnog uspeha - plasmana na fajnal-for u Kaunasu.

Zbog tuče koju su isprovocirali u završnici drugog meča, Madriđani su navuli neviđen bes Grobora, koji će im večeras prirediti pakao u Areni. Sve oči uprte su u Beograd i nema sumnje da bi i najmanji mogući incident na meču mogao skupo da košta crno-bele.

Partizan, Real, Dante Egzum, Gabrijel Dek, Geršon Jabusele, Sreten Radović, Kevin Panter, Džanan Musa, Mario Hezonja
foto: Cordon Press / ddp USA / Profimedia

Zato se i Saša Pavlović priključio brojnim legendama kluba koje su ovih dana apelovali da navijači ne reaguju na provokacije.

"Apelujem na navijače da ne reaguju ni na šta. Vodimo sa 2:0, šta god da se događa u trećoj ili četvrtoj četvrtini, bez obzira da li vodili ili gubili, da ne reaguju ni na kakve provokacije koje možda mogu i da se očekuju nekom njihovom reakcijom prema našoj publici. Sad treba da pokažemo koja smo klasa kao navijači, što je bio slučaj i tokom sezone", poručio je Pavlović .

Podsetimo, Partizan večeras neće moći da računa na kapitena Kavina Pantera i najboljeg centra Evrolige Matijasa Lesora, koji su suspendovani nakon incidenta u Madridu.

"Iskreno, veliki gubitak za nas. Za nijansu smo lošije prošli od Reala u celoj situaciji. Pogotovo što se tiče toga u kakvoj smo formi sada i koji je rezultat. S obzirom da vodimo 2:0 i da se očekivalo da će u trećoj utakmici biti sve super, desio se taj košmar za nas i gorki ukus pobede", kaže Pavlović za Mozzart sport.

On ipak veruje da Partizan može da dogura do samog kraja.

Ekipa igra toliko dobro i toliko je dobro vođena, da možemo da pobedimo i u trećoj utakmici. Košarkaški gledano, Partizan nesumnjivo igra najbolju košarku u poslednja dva meseca u Evroligi, što pokazuju rezultati, kaže Pavlović i dodaje:

"Poslednjih nekoliko meseci smo svedoci da, kada neko od vodećih igrača ne odigra dobro, neko drugi uvek iskoči i nadomesti se sve. Kvalitetno igra ekipa u odbrani i napadu, verujem da će svi odigrati dobro".

Bivši as crno-belih ističe da je Željko Obradović apsolutno najzaslužniji uspeh kluba.

"Euforija je najveća od njegovog dolaska. Tajming je savršen, dobijaju se utakmice. Ima velikog uticaja, euforična je cela Evroliga, ne samo navijači. Videlo se koliko je veliko njegovo ime i šta je sve uradio sa ekipama koje je vodio, počev od Partizana pre 30 godina. Veliki X faktor, vidi se koliko je veliko ime, koliki je Partizan sa njim. Kada se dobijaju utakmice sve je super, Partizan je navikao na pobede, sada se vidi koliko su važni Željkovo znanje i iskustvo, ništa nije slučajno. Verujem da možemo da odemo do samog kraja", kaže Pavlović.

Kurir spor/Mozzart sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track