BAKSI URUČILI OTKAZ TRENERU: Doneo im titulu pre dve godine, bili najbolja ekipa ove sezone, pa doživeli NEZAPAMĆEN FIJASKO
Foto: AP Photo/Lynne Sladky

NBA

BAKSI URUČILI OTKAZ TRENERU: Doneo im titulu pre dve godine, bili najbolja ekipa ove sezone, pa doživeli NEZAPAMĆEN FIJASKO

Košarka -

Uprava košarkaškog kluba Milvoki otpustila je trenera Majka Budenholzera, nedelju dana od eliminacije u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije u NBA.

Budenholzer je preuzeo ekipu 2018. godine, a 2021. je osvojio titulu sa Baksima.

"Odluka da napravimo ovu promenu bila je vrlo teška. Bad je pomogao da vodimo naš tim pet neverovatnih sezona, do prve titule Baksa u 50 godina i u eru trajnog uspeha. Zahvalni smo na kulturi pobeđivanja i liderstvu koje je Bad pomogao da se naprave u Milvokiju", rekao je generalni direktor kluba Džon Horst.

Janis Adetokunbo, Milvoki
foto: AP

Tokom Budenholzerovog mandata Milvoki je ostvario 271 pobedu i pretrpeo 120 poraza u regularnom delu lige, a u plej-ofu imao je skor 39/26.

Baksi su ove sezone imali najbolji skor u ligi i kao prvi nosioci su ušli u plej-of, ali iz trke ih je izbacio osimi nosilac Majami sa 1:4.

Budenholzer je došao u Milvoki posle pet sezona u Atlanti. On je od 1996. do 2013. godine bio pomoćni trener Gregu Popoviću u San Antoniju sa kojim je bio šampion 1999, 2003, 2005. i 2007. godine.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track