OBRADOVIĆ O PANTERU, REALU, STATISTICI...! Trener Parnog valjka OPTIMISTIČAN pred put u Madrid - majstoricu će OVO odlučiti!
Foto: Nenad Kostić

evroliga

OBRADOVIĆ O PANTERU, REALU, STATISTICI...! Trener Parnog valjka OPTIMISTIČAN pred put u Madrid - majstoricu će OVO odlučiti!

Košarka -

U sredu od 21 sat, košarkaši Partizana pokušaće u prestonici Španije da pobede Real i tako obezbede plasman na Fajnal for Evrolige.

Pred majstoricu, medijima se obratio trener crno-belih, Željko Obradović.

- Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem... Neko će na fajnal-for, svašta se desilo u ovoj seriji i peta će da odluči. Idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo iz ove dve utakmice u Beogradu izvukli pouke i razgovarali na treninzima kako bismo popravili šta nije valjalo. Pre svega moramo da na Tavaresu postavimo odbranu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu - rekao je popularni Žoc i potom dodao:

- Kevin Panter je kapiten i lider tima i njegovo prisustvo će biti veoma važno - kazao je Željko Obradović.

Govorio je najtrofejniji košarkaški trener u Evropi i o statistici, koja govori da nikada u istoriji Evrolige u majstorici nije pobedio gostujući tim.

- A imate i onaj drugi podatak da onaj ko je vodio 2:0 nije ispao, ali statistika postoji da bi se neke stvari menjale. Videćemo u sredu posle utakmice šta je bilo. Pogledajte poslednju utakmicu kako smo izgubili, jedna lopta, skok, odbrana, to može da odluči. Sve su to faktori koji odlučuju na košarkaškoj utakmici i treba biti spreman na sve i reagovati na tok utakmice.

Plejmejker Parnog valjka, Dante Egzum prokomentarisao je povratak Kevina Pantera, koji zbog suspenzije nije mogao da igra na prethodna dva meča.

- Duga je ovo serija, bila je uspona i padova, vodili smo 2:0 i znamo da je moguće da pobedimo. Kevin Panter? Njegova igra savršeno odgovara onome što mi hoćemo da igramo kada oni igraju zonu, kada može da šutira. On je naš kapiten i značajan je na terenu - rekao je Egzum

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track