TARABIĆI I KREMANSKO PROROČANSTVO POMOGLI OBRADOVIĆU: Srbin prošlog leta posetio zaselak na Tari! Šta je tamo radio? (VIDEO)
Foto: screenshot Twitter

odveo monako na fajnal-for

TARABIĆI I KREMANSKO PROROČANSTVO POMOGLI OBRADOVIĆU: Srbin prošlog leta posetio zaselak na Tari! Šta je tamo radio? (VIDEO)

Košarka -

Saša Obradović napravio je istorijski uspeh sa Monakom, tako što je košarkaški klub prvi put odveo na fajnal-for Evrolige.

Saša Obradović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Srpski stručnjak Saša Obradović uspeo je da eliminiše Makabi iz Tel Aviva i u Kaunasu 19. maja u polufinalu njegov Monako igraće protiv Olimpijakosa.

Profesionalnost i posvećen rad Saše Obradovića ceni se u Evropi. Nije mala stvar uklopiti u skladnu celinu toliko internacionalaca, posebno "solere" poput Majka Džejmsa i Džordana Lojda.

Saša Obradović
foto: Printskrin/Tviter

Uspeo je Saša Obradović, a na svom tviter profilu postavio je i zanimljiv video od prošlog leta kada je posetio selo Kremnu na Tari i čuvenu kuću porodice Tarabić, koji su poznati po svojim proročanstvima.

Saša Obradović tada je sa jednim prijateljem, koji je to sve ovekovečio videom poželeo da se sa Monakom plasira na fajnal-for Evrolige. U brvnari, kao jedan od najzanimljivijih eksponata bila je izložena tzv. "Kosmička kugla" na koju je Saša Obradović stavio ruku.

Po predanju, to je jedan primerak od više miliona takvog kamenja koje je nekad davno zasulo Zemlju iz svemira. Kamen bi navodno trebalo da zrači energijom koja kod ljudi izaziva vidovitost.

- Ovo je vanzemaljskog porekla. Možeš da držiš... Koliko je rekao? Ima neko dejstvo - rekao je Obradović prijatelju koji je snimao.

Saša Obradović
foto: Printskrin/Tviter

Potom je uzeo papirić i hemijsku, napisao želju i odložio je u sanduče za takve prilike. Sada je Saša Obradović na tviteru povodom svega toga napisao:

- Pre godinu dana poželeh kod Tarabića fajnal-for. Papir je u levim rašljama od kamena... Da mi nađe neko.

Saša Obradović
foto: Printskrin/Tviter

Po Kremanskom proročanstvu Tarabići su navodno predvideli pronalazak televizije, dolazak telefona i telegrafa u Srbiju, smene na prestolu Srbije, propast Obrenovića, Prvi svetski rat, dolazak Karađorđevića na presto i krah, zatim njihov povratak u zemlju, pojavu Josipa Broza i njegovu vladavinu...

Prvi od Tarabića koji je imao proročke moći bio je Miloš koji je živeo svega 45 godina, a zatim i njegov sinovac Mitar koji je doživeo 70 leta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track