JOKIĆ POČISTIO DURENTA I SANSE - ONI MU SE POKLONILI: Ući će u istoriju kao jedan od najboljih koji su dodirnuli loptu... (VIDEO)
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

JOKIĆ POČISTIO DURENTA I SANSE - ONI MU SE POKLONILI: Ući će u istoriju kao jedan od najboljih koji su dodirnuli loptu... (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Denvera plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige, pošto su pobedili Finiks.

Denver je od starta utakmice bio u prednosti, već posle prve četvrtine je imao plus 18 (44:26), a na poluvremenu je vodio sa 30 poena prednosti - 81:51. U nastavku, Nagetsi su bez problema održavali visoku prednost i nisu dozvolili protivniku da se spusti na manje od 20 poena zaostatka.

Nikola Jokić je blistao, a zvezda Sansa Kevin Durent mu je prvi prišao posle meča i čestitao, dok je na konferenciji za medije biranim rečima pričao o srpskom košarkašu.

Kevin Durent, Nikola Jokić
foto: Christian Petersen / Getty images / Profimedia

"Oduvek sam imao poštovanje prema njemu. Uvek sam znao koliko je sjajan igrač. Nisam bio iznenađen da su ti igrači dobri, posebno neko kao Jokić. Gledao sam ga, igrao sam ranije protiv njega od kada je dostigao vrh kao igrač. Ne mogu reći da sam saznao nešto novo o njemu. Oni su sjajan tim, imaju dubinu, mnogo igrača koji igraju dobro zajedno, imaju sjajan kontinuitet, dugo su zajedno... Koliko godina je Majk Meloun tamo?! Šesto godina?! To je dobra prednost. Znaš da treniraš, znaš igrače, poznaješ tim, imaš sistem toliko dugo. Ne, nisam iznenađen uopšte. Jokić je jedan od najboljih svih vremena. Otići će u istoriju kao jedan od najboljih centara svih vremena koji su dodirnuli loptu", poručio je Durent.

Nagetsi će se titulu na Zapadu boriti se pobednikom duela između Golden stejta i Los Anđeles Lejkersa. Lejkersi vode sa 3:2.

Nagetsi će igrati u finalu konferencije prvi put otkako su 2020. godine izgubili od Lejkersa u pet utakmica na Floridi tokom pandemije koronavirusa. Nikada nisu stigli do finala NBA lige.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track