KAMPACO OTPUSTIO AGENTE: Šta to znači za Crvenu zvezdu?
Foto: Starsport

Da li potez Argentinca otkriva sve

KAMPACO OTPUSTIO AGENTE: Šta to znači za Crvenu zvezdu?

Košarka -

Ukoliko se ne dogodi neki neočkivani preokret Fakundo Kampaco će naredne sezone najverovatnije ponovo obući dres madridskog Reala, navodi ugledni Mundo Deportivo.

Španski dnevni sportski list navodi da sjajni argentinski plejmejker ima višemilionske ponude za ugovor nekoliko evroligaških timova, ali Kampacova je želja je da se ipak vrati u kraljevski klub za koji je igrao u periodu od 2014. do 2020. godine.

Kao jedan od glavnih razloga za ovakve tvrdnje Mundo Deportivo navodi da je Kampaco otpustio svoje agente i agenciju Oktagon koja ga je zastupala i dovela u Crvenu zvezdu i da mu je novi agent sada Kike Viljalobos iz agnecije BDA, koji je bivši košarkaš Reala i koji zastupa i Luku Dončića. Viljalobos je prema tvrdnjama Mundo Deportiva u veoma bliskim odnosima sa Realom, kao i da je njegovim angažovanjem proces prilično ubrzan i da su razgovori s Madrđanima prilično odmakli.

Potez Kampaca za promenom agenata možda i ne čudi ako se u obzir uzme činjenica da zbog zabrane izrečene Crvenoj zvezdi od strane Evrolige, usled kršenja Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju, sjajni Argentinac dva meseca nije mogao da bude u sastavu crveno-belih na evroligaškim mečevima. Za tim sa Malog Kalemegdana u elitnom takmičenju odigrao je samo devet utakmica.

Kampaco trenutno ima nestvarne ponude nekoliko najboljih klubova u Evropi, pa tako Monako, Anadolu Efes pa i Crvena zvezda nude oko tri miliona evra po sezoni, za trogodišnji ugovor, a prema pisanju Mundo Deportiva ponuda Panatinaikosa je još veća.

Ipak, Kampaco je spreman da se vrati u Real Madrid za sumu koja je maltene triput manja, ali uz garancije da bi kraljevski klub oprostio Kampacu 2,6 miliona evra koje treba da naplati zbog odlaska u NBA, ali to ne bi oslobodilo igrača obaveze da plati takse na tu sumu, a one su veće od 40%.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track