REALOVE IKONE PRED KAUNAS: Partizan nam je pomogao da budemo jači, sledi novo FINALE!
Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

EVROLIGA

REALOVE IKONE PRED KAUNAS: Partizan nam je pomogao da budemo jači, sledi novo FINALE!

Košarka -

Košarkaši Real Madrida posle velike drame i neverovatnog preokreta eliminisali su Partizan sa 3:2 u seriji u četvrtfinalu plej ofa Evrolige i izborili plasman na završni turnir u Kaunas.

Dvojica najiskusnijih igrača Reala Serhio Ljulj i Rudi Fernandes i heroji pobede u odlučujućem petom meču nisu propustila priliku da pred polazak u Kaunas nisu propustila da još jednom podsete na ogroman uspeh u dvoboju sa crno-belima.

Real će u drugom polufinalu u Kaunasu igrati protiv Barselone, a sam plasman na završni turnir Evrolige biće zbirno 17. za dvojicu ikona "Kraljevskog kluba". Ljulj za "pojasom" ima devet učešća na f4, a Rudi jedno manje i po tome su, uz Slukasa iz Olimpijakosa, daleko ispred svih. Grčki plej je takođe devet puta igrao u samoj završnici Evrolige.

Ljulj i Rudi imaju po dve titule prvaka Evrope 2015. i 2018, a pred novi izazov kažu da ih je serija sa Partizanom ujedinila i učinila jačim.

Serhio Ljulj
foto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Nemamo nikakve sumnje u svoje mogućnosti, niko u svlačionici, branimo dres Real Madrida i pokušavamo da pobedimo u svim takmičenjima. U to niko nema sumnje. Serija protiv Partizana je bila izuzetno teška i od tog trenutka smo se promenili. Po ko zna koji put smo pokazali da ovaj tim raste i napreduje kada igramo meč odluke, finale, a to je ono što ćemo opet da uradimo u Kaunasu, igramo još jedno finale", rekao je Ljulj.

Partizan, Real, Željko Obradović, Rudi Fernandez
foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

Slično razmišlja i Rudi Fernandes.

"Ova serija nam je pomogla da se još više okupimo i budemo čvršći, jači u suočavanju sa nevoljama, i to moramo da iskoristimo na Fajnal-foru", poručio je Rudi.

Real će u Kaunasu igrati protiv najvećeg rivala Barselone, a sam plasman na završni turnir Evrolige biće zbirno 17. za dvojicu ikona "Kraljevskog kluba". Ljulj za "pojasom" ima devet učešća na f4, a Rudi jedno manje.

Po tome su, uz Slukasa iz Olimpijakosa, daleko ispred svih. Grčki plej je takođe devet puta igrao u samoj završnici Evrolige.

Duel Reala i Barselone igra se u petak od 20 sati.

Pre te utakmice na parket će od 17časova izaći Olimpijakos i Monako.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track