EMBID ĆE SE POKRITI UŠIMA POSLE OVOGA: Srbin šmekerskom izjavom o Kameruncu pokazao svoju veličinu! VELIKI GOSPODIN - NIKOLA JOKIĆ
Foto: Printscreen

POKAZAO KLASU

EMBID ĆE SE POKRITI UŠIMA POSLE OVOGA: Srbin šmekerskom izjavom o Kameruncu pokazao svoju veličinu! VELIKI GOSPODIN - NIKOLA JOKIĆ

Košarka -

Posle najprljavije kampanje u istoriji NBA lige Nikola Jokić prestižno MVP priznanje otišlo je u ruke centra Filadelfije Džoela Embida.

Iako je bilo jasno da je Jokić po svemu prikazanom na terenu zaslužio da i treći put zaredom dobije MVP trofej, kampanja koja se protiv njega vodila mesecima u Americi vodila urodila je plodom i uprkos jasnim statističkim parametrima koji su bili na Jokićevoj strani, Embid je odneo ubedljivu pobedu.

Da laskava titula nije otišla u prave ruke, jasno se videlo u ovoj plej-of seriji.

Dok je Nikola dominantno vodio svoj Denver u prvo istorijsko finale, Embid nije znao gde udara. Kada su svi očekivali da pokaže klasu i opravda nagradu koju je dobio, Kamerunac je bio očajan. Svojom igrom i izjavama razočarao je tamošnju košarkašku javnost.

Džoel Embid
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

U momentu kada se suočava sa brojnim napadama i kritikama, u njegovu odbranu glasno je stao čovek od koga se to najmanje očekivalo - Nikola Jokić.

Naime, nakon plasmana u finale američki novinari pokušali su da "isprovociraju" Nikolu pitanjem o MVP priznanju i dobili su šmekerski odgovor Srbina.

Iako to nije zaslužio, Embid je dobio podršku srpskog asa.

"Ljudi misle i govore da Embid nije trebalo da je dobije, ali ja ne mislim tako. Mislim da je zaslužio. Ako ste gledali, igrao je moćnu košarku tokom čitave sezone i mislim da je igrao neverovatno u svakoj utakmici koju je odigrao", rekao je veliki Nikola Jokić.

Kurir sport

Bonus video:

00:11

Nikola Jokić u Beogradu: Provodio se uz tamburaše u Skadarliji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track